Nogomet

Press bh. reprezentacije – Prosinečki objavio sastav za sutrašnju utakmicu protiv Grčke

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U press salonu stadiona Bilino polje u Zenici održana je press konferencija reprezentacije Bosne i Hercegovine, pred sutrašnju utakmicu kvalifikacija za EURO 2020 godine između reprezentacije Bosne i Hercegovine i Grčke.

Prisutnim novinarima obratili su se selektor bh. reprezentacije Robert Prosinečki i kapiten Zmajeva Edin Džeko.

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki otkrio je početni sastav za duel protiv Grčke.

-Iz taktičkih razloga smo odlučili promijeniti četiri igrača u odnosu na sastav protiv Armenije od prije tri dana, što ne znači da njihovi prethodnici protiv Armenije nisu zadovoljili, rekao je Prosinečki i potom otkrio kako će izgledati sastav Zmajeva:
Šehić, Bičakčić, Šunjić, Zukanović, Kolašinac, Bešić, Cimirot, Pjanić, Duljević, Višća, Džeko.

Selektor Prosinečki ističe da su Grci oslabljeni, jer im nedostaju 3 igrača iz prve postave.

– Optimist sam i to veliki, jer mislim da imam odličnu generaciju, odlične igrače i vjerujem da smo stvarno dobri i da smo bolji od Grčke reprezentacije. To mora da bude velika reprezentacija ko dođe ovdje i kaže da će nas dobiti. Bit će to, ipak, teška utakmica, dobra atmosfera i dobra podrška naših navijača -, kazao je, pored ostalog, selektor Robert Prosinečki.

Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko kaže da će Grci biti znatno oslabljeni u sutrašnjem susretu kvalifikacija za Euro 2020. godine na Bilinom polju, a posebno će im nedostajati najbolji igrač Kostas Manolas. Edin Džeko će tako ostati bez prilike da se nadmeće protiv saigrača iz Rome, a Manolasov izostanak je šaljivo prokomentarisao.
-Pričali smo u Rimu, govorio je da bi možda mogao igrati, ali na kraju nije. Ko zna, možda ga je bilo strah-,  a ovaj Džekin komentar je popračen smijehom na pressu.

Džeko ističe da će utakmica biti teška, ali teren i navijači su naši i idemo na pobjedu.

Utakmica BiH – Grčka igra se sutra 26.3.2019.godine na stadionu Bilino polje u Zenici sa početkom u 20:45 sati pod svjetlošču reflektora.

Tekst i foto galerija: E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno