Nogomet

VIDEO+FOTO: Prokockano rano vođstvo od 2:0, na kraju teško sačuvali neriješeno 2:2

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO+FOTO: Prokockano rano vođstvo od 2:0, na kraju teško sačuvali neriješeno 2:2 – 2.kolo kvalifikacija BiH – Grčka 2:2;

U drugom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020, nogometna  reprezentacija Bosne i Hercegovine

bila je domaćin reprezentaciji Grčke. Utakmica je odigrana u Zenici, 26.3.2019.godine, na stadionu Bilino polje u 20,45 sati, pred oko 14.000 gledalaca i po oblačnom i prohladnom vremenu (+4*C).

Holanđanin Danny Makkelie je sudio meč, a asistirali su mu zemljaci Mario Diks i Hessel Steegstra.

Utakmica je završena neriješenim rezultatom.

Rezultat: BiH – Grčka 2:2  (2:0):

Strijelci: 1:0 Edin Višća u 10′, 2:0 Miralem Pjanić u 15′, 2:1 Fortunis u 64. iz penala, 2:2 Kolovis u 85.min.

 

Sastavi ekipa:

BiH:

Šehić, Bičakčić, Kolašinac, Bešić, Višća, Duljević (od 80.Milošević), Pjanić, Džeko (od 90.Gojak), Cimirot (od 93.Krunić), Šunjić, Zukanović. (Selektor Robert Prosinečki);

Grčka:

Vlachodimos, Bakakis, Siovas, Bouchalakis, Zeca, Fortounis, Donis, Papastathopoulos, Kourbelis, Samaris, Koutris. (Selektor Angelos Anastasiadis);

Zmajevi večeras nisu uspjeli savladati starog znanca Grčku na zeničkom Bilinom polju u sjajnom ambijentu.

Naime, sa Grčkom smo igrali 9 utakmica, do večeras, i bilans je dosta nepovoljan po nas, jedna naša pobjeda, 4 neriješene i 4 poraza. Ovo je peti remi u 10 utakmica sa Grčkom.

Na početku utakmice tribinama Bilinog polja odjekuje „Bosna je šampion“, a onda i skandiranje cijelog stadiona ime i prezime našeg teško povrijeđenog košarkaša, Jusufa Nurkića.

U ovoj utakmici furioznih prvih 20 minuta naše reprezentacije u kojem periodu naši Zmajevi postižu dva gola. Prvi gol u 10.minuti nakon izvedenog kornera na ivicu šesnaesterca do slobodnog Edina Višće, koji šutira, ali je šut izblokiran, u drugom pokušaju Višća pogađa za vođstvo Zmajeva od 1:0.

U 12.minuti nova prilika za naše Zmajeve, ali Grci otklanjaju opasnost.

Na 2.0 povečali smo u 15.minuti, nakon odlično izvedenog slobodnog udarca Miralema Pjanića sa oko 30 metara i pored loše postavljenog i malobrojnog živog zida Grka.

Grci su imali dvije šanse, u 22. i 31.minuti, ali je naš golman Ibrahim Šehić otklonio opasnost pred našim golom. U finišu prvog poluvremena gosti su imali nešto više od igre, ali im to nije donijelo rezultat.

Drugo poluvrijeme bolje započinju Grci i u 54.minuti šansa za Grke, izbija Zukanović, u nastavku napada Fortunis šutira pored gola.

U 64.minuti penal za Grčku nakon starta Šunjića u šesnaestercu na Fortunisom, koji sigurno izvodi penal za smanjenje našeg vođstva na 2:1. U sljedećoj minuti direktni crveni karton za Miralema Pjanića nakon starta nad jednim grčkim igračem, nevjerovatno.

Velika šansa za Kolašinca u 69.minuti, koji se ubacio iz drugog plana, ali iz dva pokušaja lopta odlazi pored gola. Dva pokušaja Grka u 75. i 78.minuti, ali Šehić brani, mi se branimo sa svih 10 igrača.

U 85.minuti izjednačenje preko rezerviste Kolovisa, nakon centaršuta sa desne strane, glavom je pogodio sa peterca za konačnih 2:2.

Rezultati 2.kola u našoj grupi J:

BiH – Grčka 2:2

Armenija – Finska 0:2

Italija – Lihtenštajn 6:0

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno