Nogomet

Press Grčke reprezentacije – Optimizam u Grčkoj reprezentaciji pred susret sa Zmajevima

U press salonu stadiona Bilino polje u Zenici održana je press konferencija reprezentacije Grčke, pred sutrašnju utakmicu kvalifikacija za EURO 2020 godine između reprezentacije Bosne i Hercegovine i Grčke.

Prisutnim novinarima obratili su se selektor Grčke Angelos Anastasiadis i defanzivac Dimitris Siovas.

Selektor Grčke je istakao da je ponosan što je prvi Grk nakon 2001. godine koji vodi nacionalni tim, te da je odbacio defanzivnu filozofiju igre, koja je krasila ekipu pod vođstvom drugih selektora.

-Osjećam veliku odgovornost što je jedan Grk postao selektor nakon toliko godina. BiH ima igrače svjetske klase, ali mi smo došli ovdje da pobijedimo. Tako će biti i u svakoj utakmici, idemo da pobijedimo bez obzira da li igramo kući ili u gostima i da se plasiramo na Evropsko prvenstvo. To je moja filozofija, igranje na pobjedu -, kazao je Grčki selektor Anastasiadis.

Defanzivni igrač Dimitris Siovas ističe spremnost ove nove generacije igrača na izazove, te je izjavio:

-Četvrti put dolazimo igrati na ovom stadionu i znam da nas očekuje teška utakmica. Atmosfera u timu je na visokom nivou. Ovo je novi početak naše reprezentacije i atmosfera u našoj ekipi je na visokom nivou. Nadamo se najboljem i dat ćemo sve od sebe da pobijedimo. Nije nas strah i vjerujem u pobjedu -, zaključio je Siovas.

Utakmica BiH – Grčka igra se sutra 26.3.2019.godine na stadionu Bilino polje u Zenici sa početkom u 20:45 sati pod svjetlošču reflektora.

Tekst i foto: E.Imamović

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem