Ljudi

Preminuo Husnija Arapović

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Naš sugrađanin Husnija Arapović, poznati bh. nogometni trener, preminuo je jutros u 78. godini u porodičnom domu u Zenici, potvrdili su jutros Zenicablogu njegovi prijatelji.

Arapović je rođen 1944. godine, a dugi niz godina radio je kao profesionalni nogometni menadžer sa UEFA PRO licencom. Bivši igrač svih selekcija Čelika u nekoliko navrata je obaavljao i menadžerske i trenerske funkcije u klubu u svom gradu.

Kao nogometaš-centarfor, osim u Čeliku, igrao je u banjalučkom Borcu, švicarskim St. Gallenu i Winterthuru, dok je bio na trenerskim klupama Schaffhausena (Švicarska), te Rudara, Čelika (u dva navrata), Veleža, Sarajeva, Rudara iz Zenice, Travnika i Viteza.

Bio je selektor mediteranske i A2 reprezentacije Bosne i Hercegovine u periodu od 1997 do 2002. godine. Vrijeme i mjesto sahrane biće naknadno saopćeni.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno