Ljudi

Preminuo dr. Alija Smajlović

Duboko ožalošćeni obavještavamo Vas da je kolektiv Kantonalne bolnice Zenica ostao bez jednog požrtvovanog i odanog ljekara hirurga u penziji, našeg dragog prim dr Smajlović Alije. U petak, 10.04.2015. godine u Amfiteatru JU Kantonalne bolnice Zenica (ulaz u aneks zgrade nasuprot glavnog ulaza u Bolnicu, gdje se nalazi i Služba za transfuziju krvi, II sprat) održati će se komemorativna sjednica sa početkom u 10,00 sati povodom smrti prim.dr Smajlović Alije, specijaliste opšte hirurgije, nekadašnjeg načelnika Službe za hirurške bolesti, penzionera Kantonalne bolnice Zenica.

Na početku komemoracije, a ispred menadžmenta i zaposlenika KBZ-a planirano je obraćanja mr.med.sci.prim. Haruna Šestića, v.d.direktora KB Zenica, koji će održati komemorativni govor.
Pored direktora Bolnice, skupu će se obratiti i predsjednik Ljekarske komore ZDK prim.dr Tarik Kapidžić, prim.dr Senad Dervišević, načelnik Službe za hirurške bolesti kao i brojni prijatelji i poznavaoci lika i djela našeg prim.dr Smajlović Alije, velikog humaniste, plemenitog i dragog lika, uvaženog kolege.

Dženaza preminulog prim.dr Smajlović Alije će se klanjati u petak, 10.04.2015.godine u 16.40 sati, a ukop će se obaviti na mezarju Prašnice sa polaskom ispred Čaršijske džamije.
Knjiga žalosti će biti postavljana u holu ispred Amfiteatra KBZ a nakon komemoracije će bit premještena u glavnu zgradu Bolnice (prizemlje-ulazni hol-s desne strane) KB Zenica.

Menadžment i uposlenici Kantonalne bolnice Zenica

AlijaSmajlovic

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem