Ljudi

Braća Rizvići: dream team

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Braća Esmir, Hasan i Ramo Rizvić košarkom su počeli se baviti u zeničkom Čeliku. Nakon čega grade karijere po bh i evropskim klubovima. 

Najstariji je 33-godišnji Esmir, koji je upisao nastupe i za Bh reprezentaciju. Esmir danas brani boje austrijskog Graza, u karijeri je još nastupao za Kakanj, Zrinjski te u Sloveniji za Helios,Parklji i Maribor i austrijski Oberwart.

30-godišnji Hasan koji danas nastupa za špansku Manresu, bio je standardni reprezentativac Slovenije. Iza sebe ima odličnu karijeru gdje nakon Čelika nastupao za Pivoranu Laško i Union Olimpiju. Nakon toga prelazi u Bosnu koja je tada nastupala u regionalnom takmičenju. Hasan je još nastupao za Wroclaw, Azovmash, Budućnost, Unics, Krasniy Oktobar i Enisey.

Najmlađi 28-godišnji Ramo koji trenutno brani boje Slobode u Ligi 6, bio je član Laškog kada je slovenački tim nastupao u regionalnom takmičenju. U Sloveniji je još igrao za Maribor, dok je u BiH osim Čelika igrao za Bosnu i Kakanj.

Esmir (212cm) i Hasan (210) igraju na centarskim pozicijama, dok Ramo (198) igra na poziciji krila.

Bh.basket



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno