Politika

Premijerka Mehmedić i ministrica Subašić upriličile prijem za predstavnike Rugby kluba Čelik

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Premijerka Zeničko-dobojskog kantona Amra Mehmedić i ministrica za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Draženka Subašić upriličile su prijem za delegaciju Rugby kluba “Čelik” iz Zenice, među kojima su bili predstavnici svih starosnih kategorija i uprave ovog kluba.

RK “Čelik” je krajem maja u Zenici organizirao 5. dječiji rugby festival, na kojem su učestvovali klubovi iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Italije i Bosne i Hercegovine, a pomoć i podršku prilikom organiziranja turnira pružili su Vlada i resorno ministarstvo.

– Naš klub promoviše volonterski rad i ulaže maksimum u rad sa djecom kako bi se omogućio odlazak na turnire i njihov razvoj. Zbog toga je neizostavna podrška institucija koje svojim sredstvima, a i podrškom na druge načine, omogućuju da provodimo ove aktivnosti – rekao je potpredsjednik UO RK “Čelik” Mirza Oruč.

Premijerka je istakla da ova vlada podržava mlade i sport, što, između ostalog, pokazuje podrškom ovakvim manifestacijama, ali i konkretnim povećanjem budžeta za sport koji je u 2023. godini najveći do sada i iznosi 1,6 miliona KM.

– Zenica je oduvijek bila prijestolnica ragbija u BiH, a RK “Čelik” je više od 50 godina jedan od simbola Zenice. Na ovaj način smo odali priznanje i zahvalnost ragbi veteranima i entuzijastima za sve što su radili kako bi se ovaj sport razvijao i opstao do danas, ali i za angažman i rad sa mladima – rekla je premijerka Mehmedić.

U znak zahvalnosti, mladi igrači Faris Abaz, koji se nedavno vratio iz Poljske gdje je nastupio kao član ragbi reprezentacije BiH, te njegov klupski kolega Ajas Oruč uručili su zahvalnice premijerki Mehmedić i ministrici Subašić.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno