Politika

SPU BiH Zenica: Saopštenje za javnost povodom 27. jula, Dana ustanka naroda BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Gradska organizacija Stranke penzionera / umirovljanika Bosne i Hercegovine grada Zenica, svim građanima Bosne i Hercegovine , čestita 27.juli , Dan ustanka naroda Bosne i Hercegovine.

Krajem jula i početkom avgusta 1941.godine narodni ustanak , pod rukovodstvom Pokrajinskog Komiteta Komunistiške partije Jugoslavije za Bosnu i Hercegovinu , je dobio masovne razmjere i proširio se na istočnu Bosnu i Hercegovinu i šire.

Ovaj značajan datum u historiji Bosne i Hercegovine nepravedno se danas zapostavlja.  Danas  se sve više javljaju razni faslisifikatori  i revizionisti historije Bosne i Hercegovine i revolucionarnog opštenarodnog otpora  protiv tadašnjeg okupatora i domaćih izdajnika .  Na sceni  su one retrogradne i neofašističke snage koje udaraju po Bosni i Hercegovini i sa Istoka i sa Zapada , nastoječi da svoje propale fašističke ideje iz prošlosti ostvare . Slična je situacija i u cijeloj Evropi pa se s pravom kaže da danas : „Bauk kruži Evropom, bauk fašizma“!

Zato Bosno i Hercegovino i uspavana Evropo , probudi se ! Borba protiv fašizma još nije završena!

Gradska organizacija Stranke penzionera / umirovljenika  Bosne i Hercegovine  grada Zenica, ovom čestitkom želi odati počast i priznanje našim najboljim sinovima koji su dali svoje živote tokom drugog svjetskog rata ali i onim rijetko živim želi da se zahvali na doprinosu u borbi za oslobođenje u drugom svjetskom ratu.

Nikada se i nikome ne ponovilo,  uz napomenu i obavezu da se nikada ne zaboravlja svoja hitorija , jer građani i narodi koji ne znaju svoju historiju , nisu  ni zaslužli   da uživaju u njenim plodovima.

Smrt fašizmu !

Gradski Odbor Stranke penzionera Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno