Info

Premijer i ministar zdravstva posjetili INZ-u

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Premijer i ministar zdravstva posjetili INZ-u – Premijer Zeničko-dobojskog kantona Miralem Galijašević i ministar zdravstva u Vladi ZDK Dragoljub Brenjo posjetili su u srijedu laboratorije Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica, te se susreli sa čelnim ljudima ove institucije.

Oni su posjetili laboratorij za kontrolu prehrambenih namirnica, a potom i laboratorij za ispitivanje zaraznih boleati kod životinja.

Povod za posjetu i dodatni interesi su bili okončani poslovi na rekonstruisanju laboratorija Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica.

Takoder, nedavno je Mikrobiološki laboratorij Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica uspješno prošao audit Instituta za akreditiranje Bosne i Hercegovine (BATA), državne institucije koja vrši akreditiranje tijela za ocjenjivanje usklađenosti u Bosni i Hercegovini (BiH).

– Veoma sam zadovoljan viđenim, a moje mišljenje dijeli i ministar Brenjo. Rukovodstvo i zaposlenici Instituta za zdravlje su ispunili naša očekivanja i opravdali uložena sredstva na najbolji način. Danas upravljaju modernim laboratorijima koji imaju potrebne certifikate i mogu pružiti privredi, drustvu i građanima najbolju moguću uslugu i zaštitu, rekao je nakon posjete premijer Galijašević.

Direktor INZ Senad Huseinagić zahvalio je na opredjeljenju Vlade ZDK da podrži planove i projekte stručnjaka INZ-a koji u narednom periodu mogu i trebaju rezultirati sveobuhvatnošću i međunarodno certificiranim nivoom pruzanja usluge u zaštiti zdravlja građana ZDK ali i cijele države.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno