Sudske klupe

Pregled vozila “za vlastite potrebe”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

SAOPĆENJE ZA JAVNOST Kontrola prijevoza za vlastite potrebe 

Obavještavamo javnost da su policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, u vremenskom periodu od 21. do 23. maja 2015. godine, na svim putevima u Zeničko-dobojskom kantonu, poduzimali akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, sa posebnim akcentom na kontrolu vozila kojim se vrši prijevoz za vlastite potrebe.
Aktivnosti policijskih službenika u naznačenoj akciji su bile usmjerene na preduzimanje represivnih mjera prema vozačima za koje se utvrdi da nisu postupali u skladu sa odredbama Zakona o cestovnom prijevozu Federacije Bosne i Hercegovine i Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na cestama u BiH, odnosno prema pravnim ili fizičkim licima koja ne ispunjavaju uslove za vršenje prijevoza za vlastite potrebe.

Prilikom naznačene akcije kontrolisano je ukupno 299 vozila u sabraćaju, kojom prilikom je izdato 58 prekršajnih naloga. Za počinjene prekršaje predviđene su novčane kazne u iznosu od 200,00 KM do 1.500,00 KM.
Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona nastaviće sa aktivnostima na postizanju visokog stepena bezbjednosti odvijanja saobraćaja na području Zeničko-dobojskog kantona, te će u tom smislu sprovoditi akcije redovne i pojačane kontrole učesnika u saobraćaju.
Takođe apelujemo na vozače da se pridržavaju svih saobraćajnih propisa, kako bi zaštitili sebe, lica koja prevoze, te druge učesnike u saobraćaju.

Odsjek za odnose s javnošću, analitiku i planiranje



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno