Sudske klupe

Samir Batlić uhapšen i protjeran iz Zenice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Provodeći pojačane operativne mjere kontrole kretanja i boravka stranaca na području BiH, Služba za poslove sa strancima je dana 18.05.2015. godine otkazala boravak i izrekla mjeru protjerivanja sa zabranom ulaska i boravka u BiH na period od 3 godine državljaninu R. Makedonije S.B. (rođen 1984. godine), koji je proglašen prijetnjom nacionalnoj sigurnosti BiH.
Makedonski državljanin koji se dovodi u vezu sa “radikalnim sljedbenicima selefizma” u BiH, lociran je od strane inspektora za strance na području Zenice te je u cilju osiguranja izvršenja mjere protjerivanja te ograničenja kretanja zbog prijetnje nacionalnoj sigurnosti BiH, smješten pod nadzor u Imigracioni centar.
Isti je u BiH boravio na osnovu odobrenja privremenog boravka po osnovu vanbračne zajednice sa državljankom BiH a Služba je odmah po prikupljanju podataka o njegovim aktivnostima koje mogu narušiti sigurnost naše zemlje, istog procesuirala te se preduzimaju dalje mjere u cilju njegovog udaljenja iz BiH.
Služba za poslove sa strancima će i u narednom periodu nastaviti provoditi pojačane kontrole kretanja i boravka stranaca u BiH te svojim djelovanjem davati puni doprinos sigurnosti BiH.

FTV je objavila da se radi o Samiru Baltiću (31). 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno