Nogomet

Predstojeće nedjelje 19. kolo u ligi ZDK –Tetovski Borac igra u Varešu, Fortuna domaćin Proleteru

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ove nedjelje na rasporedu su utakmice 19. kola nogometne kantonalne lige Zeničko – dobojskog kantona (ZDK), sezona 2021/2022, u kojoj nastupa i pet zeničkih ekipa (Fortuna, Sporting, Borac Tetovo, Nemila i Steel City).

Drugoplasirani Borac iz Tetova gostuje u Varešu kod istoimene ekipe, Nemila je domaćin Sportingu, a zenička Fortuna Proleteru. Vodeća ekipa iz Žepča, bivši Premijerligaš, gostuje ekipi Napredak iz Šija, ima prednost od osam bodova od drugoplasiranog Borca iz Tetova i sve je bliže osvajanju ove lige i plasmanu u Drugu ligu FBiH, grupa Centar.

Do kraja prvenstva ostalo su još četiri kola. Prva tri boda u prvenstvu osvojila je, u proteklu srijedu, zenička ekipa Steel City i to u zaostaloj utakmici iz 15.kola na gostovanju u Šijama, gdje su ostvarili pobjedu od 1:2.

Evo svih parova 19.kola, (nedjelja od 16,30/17 h)

Zenica: Fortuna – Proleter (17h)

Nemila: Nemila – Sporting

Vareš: Vareš – Borac (T)

Šije: Napredak – „Žepče 1919“

Novi Šeher: Novi Šeher – Pobjeda

(Slobodna ekipa Steel City)

Nakon 18. kola na prvom mjestu je ekipa „Žepče 1919“ sa 44 boda, drugi je Borac Tetovo sa 36, treći Vareš ima 34, Pobjeda 32, Nemila 32, Fortuna 24, Proleter 24, Napredak 13, Novi Šeher 10, Sporting 7 i Steel City 3 boda.

E.Imamović

Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno