Nogomet

FOTO: Domaće pobjede kadeta i juniora Čelika protiv tešanjskog TOŠK-a

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Domaće pobjede kadeta i juniora Čelika protiv tešanjskog TOŠK-a- Omladinska liga BiH, grupa  „Centar 2“- juniori i kadeti, 26.kolo;

U utakmicama 26.kola Omladinske lige BiH u grupi „Centar 2“ za juniore i kadete, sezona 2021/2022, u kojoj nastupaju i odgovarajuće selekcije NK Čelik i NK Fortuna iz Zenice, kadeti i juniori Čelika danas su bili domaćini ekipi NK TOŠK iz Tešnja. Sa utakmice juniora donosimo i foto galeriju.

Utakmice su odigrane na B stadionu na Kamberovića polja pred oko 50-ak gledalaca.

Kadeti Čelika su zabilježili ubjedljivu pobjedu, a juniori, takođe, sigurnu pobjedu protiv svojih vršnjaka iz Tešnja.

Službena lica na današnjim utakmicama bili su: Sudije Edib Sikira (glavni sudija ne meču kadeta), Ajdin Baručija (glavni sudija na utakmici juniora), Ibrahim Kovačević, a delegat je bio Mensur Hodžić (svi iz Zenice).

Rezultati omladinskih selekcija Čelika i strijelci:

KADETI

NK Čelik – NK TOŠK 8:1 (6:0)

Strijelci za kadete Čelika bili su Benjamin Ahmetspahić x3 u 16′, 40′ i 81′ + (neiskorišten jedanaesterac u 40′), Hanan Baručija x3 u 20′, 24′ i 89′, Emrah Palačkić u 10′ i Hanan Zahirović u 26′, dok je jedini gol za goste iz Tešnja postigao Emelin Hasanbašić u 47′.

(Glavni trener kadeta Čelika Izudin Kamberović, predstavnik kluba Ivo Jelović, kapiten kadeta Čelika bio je Amer Hodžić);

JUNIORI

NK Čelik – NK TOŠK 3:0 (2:0)

Strijelci za juniore Čelika bili su Vedad Spahić x2 u 23′ i 38′ i Mirza Škaljo u 77′;

(Glavni trener juniora Čelika je Pavle Skočibušić, predstavnik kluba Ivo Jelović, a kapiten juniora Čelika bio je Afan Ibraković);

Nakon 26.kola, kadeti Čelika su drugi na tabeli sa 61 bod. Prvi je, trenutno, Romari sa 61 bod.

Kadeti Fortune su šesti na tabeli sa 37 bodova i utakmicom manje.

Nakon 26.kola, juniori Čelika trenutno zauzimaju drugo mjesto sa 54 boda. Vodeći u juniorskoj ligi je, takođe, NK Romari (Rijeka –Vitez) sa trenutnih 64 boda. Juniori Fortune su na 13.mjestu sa šest bodova i utakmicom manje.

U narednom 27.kolu (12. kolo proljetnog dijela prvenstva), kadeti i juniori Čelika su domaćini ekipi NK Krivaja iz Zavidovića (srijeda, 18.5. u 15 i 17,30 sati). Omladinci Fortune su slobodni u 27.kolu.

Tekst i foto galerija

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno