Info

Predstavnici ustanove socijalne zaštite “Sumero” Zenica posjetili Muftijstvo zeničko

Predstavnici ustanove socijalne zaštite “Sumero” Zenica posjetili Muftijstvo zeničko- U srijedu, 24. marta 2021. godine muftija zenički hfz. dr. Mevludin ef. Dizdarević u svom uredu u Zenici primio je predstavnike ustanove socijalne zaštite “Sumero” Zenica.

Sastanku su prisustvovali Nermina Sarajlić – asistent ustanove socijalne zaštite “Sumero” i Nazif Skopljak – član. Oni su upoznali muftiju sa radom i aktivnostima ove ustanove čiji je osnovni cilj uključivanje osoba sa invaliditetom u lokalnu zajednicu, te pružanje podrške.

Istakli su da su korisnici servisa “Sumero” trenutno dio kampanje “Želim biti dio društva” koja se provodi u Zenici, Banja Luci i Sarajevu. Cilj kampanje je promocija i zapošljavanje osoba s invaliditetom.

Muftija Dizdarević izrazio je zahvalnost što postoje ovakve ustanove koje brinu o osobama s duševnim i intelektualnim teškoćama, te istakao da vjera islam razvija kod vjernika poseban socijalni senzibilitet prema osobama sa invaliditetom.

U prilogu izjava muftije Dizdarevića povodom posjete predstavnika ustanove socijalne zaštite “Sumero” Zenica.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem

VIDEO: Zenica – Jutro u “čeličnom gradu”

PRETPLATITE SE NA BOSNIA VIDEO YOUTUBE KANAL KLIKOM NA: