Info

Vremenska prognoza za vikend u BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Vremenska prognoza za vikend u BiH- Federalni hidrometeorološki zavod BiH (FHMZ) objavio je vremensku prognozu prema kojoj se danas u Bosni očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini i na istoku zemlje malo do umjereno oblačno.

“Jutros je u Bosni bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a samo ponegdje je registrovana i slaba kiša. U Hercegovini i na istoku Bosne nešto manje oblačnosti i sunčanije. Temperature zraka u 07 sati: Bjelašnica -12 stupnjeva, Ivan-sedlo -4, Tuzla 0, Sarajevo i Zenica 1, Bihać, Gradačac i Grude 2, Bugojno i Livno 3, Jajce i Sanski Most 4, Drvar i Stolac 5, Mostar 6, Neum 7 stupnjeva. Atmosferski tlak je u Sarajevu je iznosio 947 milibara, za 5 milibara je viši od normalnog i sporo raste”, navedeno je u saopćenju.

Danas se u Bosni očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima slabih padavina može bit u centralnim područjima. U Hercegovini i na istoku Bosne se očekuje malo do umjereno oblačno. Vjetar slab promjenjivog smjera. Najviša dnevna od 3 do 9, na jugu do 13 stupnjeva.

U Sarajevu u jutarnjim satima nešto više oblaka. Tokom dana, sunčanije. Najviša dnevna oko 6 stupnjeva.

U petak se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od -5 do 0, na jugu od 0 do 4, a najviša dnevna od 7 do 13, na jugu do 16 stupnjeva.

U subotu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U večernjim satima u Posavini je moguća slaba kiša. Jutarnja temperatura od -1 do 4, na jugu do 7, a najviša dnevna od 8 do 16 stupnjeva.

U nedjelju će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima, ponegdje na sjeveru može pasti i malo kiše. Jutarnja temperatura od 1 do 6, na jugu do 8, a najviša dnevna od 8 do 16 stupnjeva, navodi se u saopćenju Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZ).



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno