Zenica

Predstavnici MZ Lokvine i Stranjani na sastanku kod ministra Isaka: Za kružni tok u Čajdrašu opredijeljeno 300.000 KM

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline u Vladi ZDK-a Arnel Isak ugostio je u svom kabinetu predstavnike Mjesnih zajednica Lokvine i Stranjani, sa kojima je razgovarao o projektima koji su planirani u ovim mjesnim zajednicama tokom 2022. godine.

Ovom prigodom ministar Isak prezentovao je predstavnicima građana nekoliko projekata, među kojima su izgradnja kružnog toka u Čajdrašu, na regionalnoj cesti R413a u vrijednosti od 300.000 KM, te rekonstrukcija dionice ceste u Stranjanima u vrijednosti od 150.000 KM.

-Uz ove projekte koje planiramo provesti ove godine, obuhvatili smo sve što se tiče regionalne ceste na ovom putnom pravcu. Već smo opredijelili sredstva i za nove projekte koje tu planiramo, te se nadamo vrlo skoro raspisivanju tendera i radovima na terenu. To će biti još jedan uspješan projekt kojim ćemo građanimo olakšati sva ona opterećenja koja su imali u saobraćaju i zaista je zadovoljstvo kada možemo da ispunimo tu svoju veliku zadaću – kazao je ministar Isak na ovom sastanku.

Predstavnici mjesnih zajednica istaknuli su i neke svoje prijedloge, koji se odnose na stanje na terenu, te su dobili čvrsta uvjerenja ministra Isaka da će svi ti prijedlozi biti ispunjeni, u skladu sa svim zakonskim normama.

Ministarstvo za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZDK



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno