Kultura

Predstavljanje knjige Aiše Softić „Nanine cipele“

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

DOM BZK PREPOROD ZENICA, SRIJEDA, 24. JULI 2019. GODINE, 19.00 SATI – PREDSTAVLJANJE KNJIGE AIŠE SOFTIĆ „NANINE CIPELE“

“Knjiga Nanine cipele govori o ratu u Bosni i Hercegovini (1992-1995.) koji je podijelio moju domovinu i moju porodicu na tri strane. Moja kćerka otišla je u Sjedinjene Američke Države, moj muž je kao izbjeglica stigao u Austriju, a moj trinaestogodišnji sin, osamdesetsedmogodišnja svekrva i ja ostali smo u našoj kući da svjedočimo o ratnim strahotama.“ (Aiša Softić)

Posljednjih dvadeset godina Aiša Softić živi u Sinsinatiju (Ohajo, SAD) sa suprugom Huseinom. Njena velika ljubav je podučavanje. Nakon studija u Dejtonu, 2001. godine stekla je zvanje nastavnika za djecu s posebnim potrebama i sretna je što se bavi tim poslom. S tom djecom uspostavila je poseban odnos i razumijevanje. Naime, njoj je veoma dobro poznato koliko teško je sporazumijevati se ukoliko ljudi iz vašeg okruženja nisu u stanju da vas razumiju. Aiša je veoma aktivna i u zajednici naših iseljenika u Sjedinjenim Američkim Državama.

Knjiga „Nanine cipele“ svjedočenje je o ratu i svemu kroz šta su tokom tri i po teške ratne godine prošli autorica Aiša Softić i njena porodica u Bosnaskoj Gradišci.

Prvo izdanje knjige objavljeno je 2015. godine na engleskom jeziku.

Izdavač bosanskog izdanja knjige (juli 2019. godine) je BZK „Preporod“ Zenica.

Srijeda, 24. juli 2019. godine, 19.00 sati

DOM BZK “PREPOROD”, MOKUŠNICE



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno