Kultura

Ovog petka deseta po redu “Noć rock’n’rolla” Vranduk 2019.

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ovog petka deseta po redu “Noć rock’n’rolla” Vranduk 2019. – Udruženje estradnih umjetnika zeničko-dobojskog kantona (ZDK)  i ove godine organizuje u Vranduku „Noć rock’n’roll-a“. Ova, već tradicionalna, jubilarna deseta manifestacija će se održati u Vrandučkoj tvrđavi u petak 26.jula 2019.godine od 19 sati. Ulaz je besplatan. I ove godine manifestacija je, po drugi put, uvrštena u Drugi „Zenica Summer Fest“. Novost je, takođe, da je obezbjeđen i prijevoz autobusom od Zenice do Vranduka.

-Dakle, Vranduk će  po deseti put biti domaćin ove manifestacije, a riječ je o projektu koji egzistira od 2010. godine i već ima status kultnog događaja na nivou Grada i Kantona, sa velikim brojem posjetilaca.

Kada je pokrenuta ideja o večeri rock’n’rolla u krugu zidina Starog grada Vranduk, mnogi su bili skeptični da će zvuci urbane muzike, uz koju su odrasle generacije i generacije naraštaja zeničkog kraja, odjeknuti srednjovjekovnom tvrđavom. Ipak, 30. jula 2010. godine upornost nekolicine entuzijasta umjetnika u zrelijim godinama, uz podršku njihovih prijatelja se isplatila. Dosadašnjih devet održanih manifestacija finansirane su, gotovo, u potpunosti vlastitim sredstvima i nekim sponzorima, a nekoliko stotina posjetilaca na Vranduku tih julskih večeri svjedočilo je simboličnom povratku na scenu pomalo zaboravljenih muzičara-, kazao je Nisvet Abdulović, projekt menađer ove manifestacije.

Abdulović ističe je da kroz ove Noći rocka na Vranduku prošlo preko 30 bendova iz više gradova BiH.

Na ovoj desetoj večeri Rocka na Vranduku učestvovat će: Irnes Divjan iz Sarajeva, Taxi bend iz Zenice, Neki novi klinci iz Breze i Rock Up iz Zenice sa autorskim kompozicijama među kojima je i poema o Vranduku i sa jednom kompozicijom koju će otpjevati dvanaestogodišnja Farah Hasanović.

Inače, pola učesnika je omladina i to mlađa od 16 godina. Po dogovoru bi se trebali pojaviti i članovi grupe Bombaj štampa,  koji dan ranije imaju koncert na trgu Alije Izetbegovića u okviru Zenica Summer Festa.

Prateći od početka ovu manifestaciju nabrojat ću neke od dosadašnjih učesnika Rocka na Vranduku: “EGOIST SHOW BEND ” (Zenica),  ROK GRUPA Doma kulture Žepče,  “ĆEIF” (Nemila), “KAMENJARI”(Vranduk),  “TAXI BEND” (Zenica),  “EXTRA 2000” Travnik), “Nina&LowerDose”,  “Nemoguće vruće”, a kao specijalni gost Mladen Vojičić-Tifa sa svojim bendom, ZE- SELEKCIJA,  specijalni gosti iz Sanskog Mosta rock grupa CARPE DIEM, COVER ART, RED BARON, NIETZSCHE’ S GOD, Mary Jam iz Banja Luke, SFOR iz Tešnja…

Ove godine generalni sponzori manifestacije su Grad Zenica, koji podržava sve projekte iz kulture u Gradu-, a među medijskom pokroviteljima je i portal Zenicablog.

Iz organizacije pozivaju građane da dođu u Vranduk i uživaju u najljepšem ambijentu zidina drevne tvrđave, u kojoj, na pauzi, dopire zvuk ezana sa obližnje džamije Sultan Mehmeda II El Fatiha i sve odiše Bosnom.

Organizatori očekuju veliki broj posjetilaca, koji iz godine u godinu podržavaju cilj ovog događaja, a to je promovisati muzičare i živu svirku u prelijepom ambijentu vrandučke tvrđave. I da ponovimo obezbjeđen je prijevoz autobusom do Vranduka.

Tekst i foto

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno