Kultura

Predstave Studio Teatra u Novom Travniku

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Predstave Studio Teatra u Novom Travniku – U okviru manifestacije “Dani općine Novi Travnik”, Studio Teatar, nezavisna teatarska trupa iz Zenice odigrat će dvije predstave u ovom bh gradu. Radi se od duodrami “Derviš i smrt” i interaktivnoj predstavi za djecu “Dječak koji ne želi da odraste”.

Prva predstava će biti odigrana u četvrtak, prvog juna, sa početkom u 18h u Kino sali Doma Kulture Novi Travnik, dok će predstava za djecu biti odigrana u ponedjeljak, petog juna, sa početkom u 10h.

Duodrama DERVIŠ I SMRT je svoju premijeru imala 2014. godine. Dramatizaciju romana velikana naše književnosti Meše Selimovića uradila je redateljica iz Srbije Lilijana Ivanović, koja potpisuje i režiju. Njena adaptacija ima samo dva lika koji u suštini i u romanu vode osnovni tok radnje, a to su Ahmed Nurudin i Mula Jusuf. Ulogu Ahmeda Nurudina igra glumac Daniel Kovačević, inače glumac Narodnog pozorišta Toša Jovanović iz Zrenjanina koji je široj bh. javnosti poznatiji po ulozi Vase Ladačkog iz filma “Kao rani mraz”. Uloga mladog Mula Jusufa povjerena je Nusmiru Muharemoviću, glumcu Bosanskog narodnog pozorišta iz Zenice.

Interaktivna predstava DJEČAK KOJI NE ŽELI DA ODRASTE u kojoj igraju glumci, Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, Nusmir Muharemović i Zlatan Školjić, namijenjena je za uzrast od prvog do petog razreda, s tim da i djeca predškolskog uzrasta svakako mogu biti dio ove divne priče.

Priča je to o dječaku Dini koji ne želi da odraste jer je sretan u svom svijetu mašte, igre, pjesme i plesa, i ne želi postati dio svijeta odraslih u kojem svi negdje žure, trče, i nemaju vremena za ono što je najvažnije a to je porodica.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno