Kultura

FOTO: Izložba slika Hazima Talića

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Izložba slika Hazima Talića – Večeras je u Cabaret clubu održana izložba slika zeničkog slikara Hazima Talića.  Uvodne riječi u ime Cabaret cluba uputio je Ivan Petrović, kao organizator i domaćin izložbe. O tehnikama kojom su rađene slike nastavio je govoriti slikar Milenko Šećerović, pričajući o značenju slika, kao i akvarelu i ulju na platnu, sa kojima su nastala djela.

Prisutnima se potom obratio i Hazim Talić, koji se zahvalio svim prisutnima te naglasio, da će dio od prodatih slika uputiti Udruženju “Zvijezda” iz Zenice, osobama sa posebnim potrebama. Počasna gošća izložbe je bila gospođa Hiba Alajbegović-Mustafić iz Sarajeva, koja je i zvanično otvorila izložbu. Hiba je također likovni umjetnik, koja ima i privatnu galeriju a i predsjednica je HKD NAPREDAK iz Sarajeva. Izložba ostaje otvorena 15 dana, a svoja djela će Hazim Talić izložiti i u ljetnoj bašti Cabaret cluba.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno