Rukomet

RK Čelik: potrebna bekovska pojačanja, uskoro pripreme za Međunarodni turnir

RK Čelik: potrebna bekovska pojačanja, uskoro pripreme za Međunarodni turnir – ”Ne krijemo da smo blizu dogovora sa izvrsnim Mirzom Dervenčićem, koji je rukometni zanat ispekao baš u RK Čeliku. Pored njega, treba nam još jedan iskusan bek šuter i evo mi raspisujemo ”javni konkurs” za to ”radno mjesto”, kaže Pane Škrbić.

Novosti iz RK Čelika o pripremama, turniru i pojačanjima za narednu sezonu

Pripreme počinju 20. jula

Međunarodni turnir od 30. avgusta do 2. septembra

Najbolji igrači Begagić, Mehić i Biogradlija na nagradnim putovanjima

Pripreme rukometaša Čelika za narednu pvenstvenu sezonu počinju 20 jula. To je zaključak Upravnog odbora kluba. Inače, od završetka prethodne sezone, igrači treniraju 2 puta sedmično zbog održavanja kondicije.

”Naši ciljevi za naredno prvenstvo su osvajanje titule u Prvoj Ligi Federacije BiH i plasman u Premijer ligu BiH. U narednoj godini naš klub slavi 70 godina postojanja i usješnog rada. Zato je ”glavna tačka” u programu plasman u viši rang takmičenja i u Evropu. Mi to možemo, mi to hoćemo i mi to moramo! To je naša obaveza i naš dug prema svim proteklim sedamdeset godina ovog Kluba!”, izjavio je za naš portal Pane Škrbić, predsjednik Kluba.

Škrbić dodaje da svih 20 prvotimca iz prethodne sezone ostaju u Čeliku, a da se razmišlja i o pojačanjima.

”Prema ocjeni stručnog štaba Kluba, da bi se ”prošetali” kroz takmičenje u narednoj sezoni i došli do Premijer lige, potrebna su nam dva pojačanja na bekovskim pozicijama. Mi ne krijemo da smo blizu dogovora sa izvrsnim Mirzom Dervenčićem, koji je rukometni zanat ispekao baš u RK Čeliku. Pored njega, treba nam još jedan iskusan bek šuter i evo mi raspisujemo ”javni konkurs” za to ”radno mjesto”, dodaje Pane Škrbić.

Turnir počinje 30. augusta

Prema odluci RK Čelika tradicionalni međunarodi turnir Zaim Kobilica održaće se od 30. augusta do 2. septembra u Gradskoj arena Zenica.

Biće to jedan od najačih turira u Bosni i Hercegovini ove godine, a pored prošlogodišnjih učesnika, Eurofarma iz Makedonije, Mladog rudara iz Hrvatske te RK Vogošće i RK Čelika iz Bosne i Hercegovine, pozivi su upućeni i RK Crvenoj Zvezdi iz Beograda i Rudaru iz Velenja.

Najbolji igrači na nagradnim putovanjima
Na osnovu odluke Uprave kluba tri najbolja igrača iz prethodne sezone koriste nagradna putovanja na moru – u Hotelu Splendid u Budvi.

”Ovo je prvi put da se Uprava kluba odlučila da na ovaj način nagradi svoje najbolje igrače. Tako Aldin Begagić, Eldar Mehić i Kenan Biogradlija borave u najluksuznijem hotelu na Balkanu – hotelu Splendid u Budvi, na bazi punog pansiona.”

Iz Uprave kluba najavljuju da će s takvom praksom – da nagrađuju najbolje igrače – nastaviti i ubuduće.

Pored nagradnih putovanja, za doprinos u razvoju kluba u prethodnoj sezoni, nagrade u vidu pehara dobili su: Jasmin Omerović, Adnan Begagić i Haris Muhić, a najperspektivniji igrač Čelika je juniorski reprezenativac BiH – Ismar Kahrić.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem