Politika

Predsjednik FBiH i ministar prostornog uređenja FBiH posjetili Gradsku upravu Zenice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara i ministar prostornog uređenja Federacije BiH Josip Martić posjetili su danas Gradsku upravu Zenice, gdje im je domaćin bio gradonačelnik Fuad Kasumović.

U ugodnom razgovoru gradonačelnik Kasumović je uvaženim gostima predstavio aktivnosti Gradske uprave i planirane projekte.

Posebno je istakao projekte izgradnje Poslovno-rekreaciono-turističke zone Zenica jug, Privredno-poslovne zone Zenica sjever, podzemnih garaža, žičare Zenica-Smetovi te rekonstrukcije kompleksa otvorenih gradskih bazena.

Na susretu je razgovarano i o jačanju saradnje između Federacije BiH i Grada Zenica.

„Uvijek je lijepo i korisno razgovarati s gospodinom Marinkom Čavarom, predsjednikom Federacije BiH. Naše profesionalno poznanstvo traje godinama, ali me raduje što je predsjednik Čavara našao vremena da posjeti Gradsku upravu. Upoznao sam Predsjednika Federacije BiH i ministra prostornog uređenja Federacije BiH o realizovanim i planiranim aktivnostima otkako sam preuzeo funkciju gradonačelnika. Razgovarali smo i kako Federacija BiH može pomoći Gradu Zenica da implementira planirane projekte“, rekao je gradonačelnik Kasumović.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara je kazao: „Zajedno s ministrom Martićem sam došao u posjetu gradonačelniku i Gradskoj upravi da bi se upoznali kako funkcioniše Grad Zenica, kao i na koji način možemo unaprijediti suradnju Federacije BiH i Grada Zenice. Uvjerili smo se da gradonačelnik Fuad Kasumović radi izuzetno dobre projekte. Ukoliko budemo u mogućnosti podržati realizaciju projekata u Gradu Zenica to ćemo i učiniti“.

Sagovornici su se dotakli i političke situacije na svim nivoima vlasti u Bosni i Hercegovini.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno