Politika

Zenica je do sada imala najjeftiniju vodu: Tufekčić o poskupljenju vode u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U današnjoj emisiji ‘Otvoreni studio’, razgovarali smo i o poskupljenju vode u Zenici sa Eminom Tufekčić, šeficom Kluba SDA u Gradskom vijeću Zenica.

Emina je kazala kako je voda u Zenici skuplja 40 posto, nego prošli mjesec, te upozorava da će kroz naredne četiri godine biti skuplja čak i do 100 posto.

Gradonačelnik, Fuad Kasumović dostavio je materijal u kojem želi poskupljenje vode od 40 posto, kako za fizička, tako i za pravna lica. Nastojao je izbjeći vlastitu odgovornost time što je tu odluku dao na Gradsko vijeće. Svojim ovlaštenjima je poskupio vodu građanima Zenice, uprkos odluci Gradskog vijeća – objašnjava Tufekčić.

Ona govori kako je Kasumović imao pravo poništiti odluku Gradskog vijeća, ali ono što ostaje nejasno jeste to zbog čega je dao tu odluku na Gradsko vijeće, ako je mogao odmah sam donijeti.

Pokušao je odgovornost prebaciti na Gradsko vijeće. Zatim se pokušao predstaviti kao uspješan menadžer, ali ne u korist, nego na štetu građana – navodi Tufekčić.

Dodaje kako Gradsko vijeće može dosta toga uraditi, ali se prvenstveno treba sačekati volja gradske većine koju predvodi Fuad Kasumović.

Obrazloženje gradonačelnika je bilo to da je voda u Zenici najjeftinija u cijeloj državi.

Do sada smo imali najjeftiniju vodu, umjesto da budemo ponosni, evo šta se dešava. Građani izražavaju nezadovoljstvo, organiziraju proteste. U četvrtak su treći po redu. Nažalost, jako mali broj građana se odaziva na proteste. Razočarani smo ovakvom odlukom, ovo je za vrijeme pandemije veliki udar na džep građana, iako na računu preduzeća ima preko 5 miliona maraka – kazala je Tufekčić.

Autor: (Mehmed Sultanović- HAYAT)

Video pogledajte OVDJE



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno