Sudske klupe

Pravosnažna presuda: Gradonačelnik Kasumović zbog klevete mora isplatiti više od 3.300 KM

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kantonalni sud u Zenici donio je pravosnažnu presudu kojom je u većini potvrdio, uz manju korekciju, prvostepenu presudu Općinskog suda po tužbi zbog klevete, koju je protiv gradonačelnika Zenice, Fuada Kasumovića, podnio Sabahudin Ibrahimagić, direktor Kantonalnog poreznog ureda Zenica.

Ibrahimagić je u martu ove godine prvostepeno, a u junu pravosnažno, “dio” na sudu tužbu radi naknade štete zbog klevete. Sud je utvrdio da je tuženi Kasumović uvrijedio tužitelja dana 13.07.2018. godine gostujući u emisiji „Zenica info Plus“ emitiranoj na RTV Zenica sa početkom u 19:00 sati. Na ime naknade nematerijalne štete treba mu biti isplaćen iznos od 940,00 KM, te troškovi postupka od 2.421,90 KM sa zakonskim zateznim kamatama.

Kantonalni sud je izmijenio prvostepenu presudu samo u dijelu da se javno izvinjenje Kasumovića mora objaviti u mediju u kojem je kleveta i objavljena. 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno