Politika

Pozivamo tužilaštvo i organizacije za zaštitu ljudskih prava da zaštite predsjedavajuću Bešić

Drskost, bezobrazluk i bahatost gradonačelnika Fuada Kasumovića nemaju mjere, a to je pokazao i incident koji se desio danas na sjednici Gradskog vijeća Zenice. Predsjedavajuću Dijanu Bešić ovaj put je doveo do suza, nastavivši je vrijeđati i ismijavati i nakon njenog dirljivog obraćanja prisutnima na sjednici koju je uživo prenosila lokalna televizija. Bešić je Kasumovića javno optužila za mobing i teror koji traje otkako je izabrana na čelnu poziciju u Gradskom vijeću.

Incident u Gradskom vijeću još jednom je pokazao osionost i bahatost gradonačelnika Kasumovića, a zbog javno iznesenih optužbi od strane predsjedavajuće, prije svega očekujemo adekvatnu reakciju tužilaštva, ali i organizacija za zaštitu ljudskih prava, a posebice organizacija za zaštitu prava žena koje su dosad nijemo posmatrale očitu torturu nad predsjedavajućom Bešić.

Općinska organizacije Stranke demokratske akcije Zenica daje punu podršku Diani Bešić, kao predsjedavajućoj, ali i ženi, majci i Zeničanki, te očekuje od svih parlamentarnih stranaka da se solidarišu sa predsjedavajućom, koja svoj posao radi profesionalno i krajnje odgovorno, te konkretnim političkim akcijama doprinesu normalizaciji rada Gradskog vijeća koje je Kasumović svojim ponašanjem pretvorio u cirkus.

Fuad Kasumović snosi najveću odgovornost za stvaranje političkog haosa i netrpeljivosti, sijanje smutnje i harangu nad političkim neistomišljenicima u Zenici, posebice preko društvenih mreža, a na udaru su svi oni koji se ne klanjaju svom “kralju”. Zeničani su danas naučili još jednu lekciju, a uvjereni smo da će 4. oktobra Kasumovića poslati na političko smetljište te izabrati gradonačelnika koji će ovom gradu vratiti političko i ljudsko dostojanstvo.

SDA ZENICA

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem