Politika

Reagovanje gradonačelnika Kasumovića na saopćenje SDA Zenica

Prisustvujući danas u Biškovićima stavljanju u funkciju 550 metra asfaltiranog puta kojeg je stanovnicima ovog naselja decenijama obećavala bivša vlast, od sugrađana sam upoznat da se SDA Zenica i ovog petka bavila Fuadom Kasumovićem i pisala saopćenje kojim pozivaju Tužilaštvo i organizacije za zaštitu ljudskih prava da navodno zaštite nelegalno izabranu predsjedavajuću Gradskog vijeća Zenica Dijanu Bešić.

Jedna od frakcija zeničke SDA po čijim naredbama Bešić i ostale retrogradne snage tri i po godine pokušavaju blokirati rad Gradske uprave i mene kao gradonačelnika, upravo je kršeći zakone pomenutu postavila na mjesto predsjedavajuće, gdje je za kratko vrijeme napravila veliki broj gafova i grešaka zbog kojih je degradirala funkciju predsjedavajućeg GV Zenica ali i časnog poziva prosvjetnog radnika, praveći pri tome ogromnu materijalnu štetu za budžet Grada i uopće svojim sugrađanima.   

Međutim, za SDA Zenica i općenito tu stranku, kompromitovanje vlastitih i poslušnih kadrova iz drugih političkih opcija, u ovom slučaju A-SDA, odavno je specijalitet. Nažalost, u nedavnoj prošlosti, pa čak i u vrijeme pandemije koronavirusa, Zeničani i građani Bosne i Hercegovine imali su priliku uvjeriti se u zlo i kriminal politike SDA. O tome svjedoći i činjenica da su tužilaštva i sigurnosne agencije u našoj državi ovih dana „zatrpana“ aferama u kojima su glavni akteri visokopozicionirani kadrovi SDA i njihovi poslušnici.

I na kraju, poštovani SDA-ovci, još jednom vas pozivam ako ste tako odlučni i hrabri kakvim se zamišljate kada sjedite za svojim računarima, da 4. oktobra meni za protukandidata, a građanima Zenice za gradonačelnika ponudite jednog svog istaknutog člana, poput predsjednika Općinskog odbora Nezira Pivića ili predsjednika Kantonalnog odbora Miralema Galijaševića. Ponovno žrtvovanje nekog poslušnika, anonimusa i njegova kandidatura za gradonačenika, predstavljala bi uvredu za građane Zenice, četvrtog po veličini grada u BiH čije su interese vaši kadrovi u Parlamentima FBiH i BiH odavno podredili ličnim i stranačkim.  

S poštovanjem. 

                                                                                                  Fuad Kasumović

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem