Info

Poziv za učešće u akciji “Pomoć za migrante”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Poziv za učešće u akciji “Pomoć za migrante” – Muslimansko dobrotvorno društvo „Merhamet“  Regionalni odbor Zenica je humanitarna organizacija koja provodi programske ciljeve i projekte Merhameta koji imaju zadatak da pruže pomoć licima koja se nalaze u stanju socijalne potrebe.

Jedan od problema sa kojim se trenutno susreće i naša zemlja jeste migrantska kriza. Svakim danom broj migranata je sve veći pa su tako i sve veće potrebe za njihov smještaj i prehranu tokom boravka u našoj zemlji. Ono što je napotrebnije jesu sredstva za održavanje lične higijene i prehrambeni artikli (konzerve, riba, tunjevina, mliječni proizvodi,…) pelene, mlijeko i hrana za djecu.

Obzirom da među migrantima ima i mnogo djece, pokrenuta je dodatna akcija “Dajem slatkiš za tvoj osmijeh”, koja ima za cilj da se prikupe i podijele slatkiši djeci te se na taj način obraduju u ovim teškim trenucima.

Ovim putem molimo Vas ukoliko ste u mogućnosti da svojom donacijom podržite naš rad te da zajedno pomognemo u rješavanju migrantske krize.

Vaši prilozi se mogu sastojati u :

–  robi: sredstva za održavanje lične higijene i prehrambeni artikli (konzerve, riba, tunjevina,

mliječni proizvodi, pelene, mlijeko i hrana za djecu.)

– novčanim prilozima koji se mogu donirati u kuhinji “Merhameta” ili uplatiti na žiro-račun otvoren kod ASA Banke 134 010 0000019908.

Radno vrijeme kuhinje za dostavu dobrovoljnih priloga je svakog dana od  07:00 h  do 16:00 h.

Akcija traje od 29.10. do 10.11.2018. godine.

Kontakt telefon: 425-530, fax: 425-440

 DIREKTOR Kliko Zijada



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno