Info

Priznanje sekretaru zeničkog DVD-a i DVD-u u Belom Manastiru

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Priznanje sekretaru zeničkog DVD-a i DVD-u u Belom Manastiru – Pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Zenica su prisustvovali svečanom obilježavanju 90 godina postojanja i rada Dobrovoljnog vatrogasnog društva Beli Manastir – Hrvatska koje je održano dana 28.10.2018. godine u Gradu Belom Manastiru.

DVD Zenica ima potpisanju Povelju prijateljstva sa DVD Beli Manastir. Na svečanosti su dodjeljeni Spomen bratskom DVD-u Zenica i Vatrogasno odlikovanje Hrvatske vatrogasne zajednice za međunarodnu saradnju sekretaru Društva Ćukle Adnanu koje je uručio predsjednik i zapovjednik DVD Beli Manastir g-din Vladimir Kedmenec i g-din Josip Molnar. Vatrogasno odlikovanje za međunarodnu saradnju je najveće odlikovanje koje dodjeljuje Hrvatske vatrogasne zajednice tokom godine.

“Ovo odlikovanje nije samo za mene lično već i za Dobrovoljno vatrogasno društvo Zenica, Grad Zenicu i Bosnu i Hercegovinu. To je znak da Dobrovoljno vatrogasno društvo Zenica radi na polju međunarodne saradnje sa vatrogascima iz Republike Hrvatske, Balkana i Europe, što je rezultiralo ovim odlikovanjem. Mi sarađivamo sa vatrogascima iz naše države, Hrvatske, Srbije, Mađarske, Slovenije, Švicarske, Austrije dok planiramo proširiti saradnju na Crnu Goru, Njemačku, Poljsku i druge države, te tako razmjenjujemo iskustva, vještine, opremu i dr..“– kazao je sekretar Ćukle nakon urućenog odlikovanja.

S poštovanjem, DOBROVOLJNO VATROGASNO DRUŠTVO ZENICA

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno