Info

Srednjoškolci ZDK u Jelahu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Srednjoškolci ZDK u Jelahu  – Mreža savjeta/vijeća učenika Bosne i Hercegovine, pod pokroviteljstvom fondacije Mozaik i ACED-a održala je prvi ovogodišnje školske godine trodnevni trening (26.11-28.11)u motelu “Plavi” u Jelahu, za sve predstvanike srednjih škola u Zeničko-dobojskom kantonu.

Na ovom treningu srednjoškolci su razgovarali o problemima te radili na poboljšanju rada Vijeća Učenika. U proteklim danima isplaniramo je devet aktivnosti za ovu školsku godinu, kao naprimjer “Jedan slatkiš jedno dijete” gdje će srednjoškolci izmamiti osmijeh na lice socijalno ugroženoj djeci. Aktivnost “Kad se srednjoškolci slože, grad se očistiti može”, njen cilj je da ujedini srednjoškolce te kroz čišćenje lokalnih jezgra provedu zajedno vrijeme te razbiju predrasude jedni o drugima. Pored ovih to su i mnoge druge aktivnosti, korisnog i edukativnog karaktera. Tokom treninga održana je prezentacija EU Sela I diskusija o planovima za budućnost

Pored svih aktivnosti treninga odabrano je i novo rukovodstvo kojeg čini predsjednica Velida Sikira , podpredsjednik Tarik Halilović, dopredsjednica Hana Muslić i PR osoba Šejla Šehić.

-Bila mi je čast i zadovoljstvo upoznati ove mlade ljude i s njima razgovarati o problemima mladih i rješavanju istih. Radujem se svim predstojećim projektima i sigurna sam da zajedno možemo postići mnogo, kazala je Hana Muslić.

Ovaj trening je finansirala fondacija Mozaik.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno