Rekreacija

POZIV: Škola turnog skijanja Scorpio- početni nivo

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ovogodišnju planiranu početnu školu turnog skijanja stavili smo u prvi plan zbog velikog interesovanja naših planinara skijaša, ali i zbog pružanja mogućnosti nekima od njih da nastave sudjelovati i u ostalim progamima koji su u pripremi za nastavak zime.

Iz tog razloga okupili smo do sada možda i najudarniji tim stručnih ljudi koji će biti na raspolaganju polaznicima škole i prenositi na njih svoja bogata iskustva i brinuti o njihovoj sigurnosti.

Školu vode naši najiskusniji turni skijaši, instruktori alpinizma i turnog skijanja Edin Durmo i Jure Miljak. Asistenti – instruktori su nezaobilazni Irijan Durmo i Amar Kevrić, koji su svoj visoki kvalitet na ovom polju potvrdili i sticanjem zvanja „Prenjski vuk“, a rame uz rame s njima i već afirmisani turni skijaš Bojan Hadžiabdić, koji je na korak do sticanja ovog prestižnog zvanja. Semir Šatorović je naš standardni „prvotimac“, vrstan skijaš i gorski spasilac, koji, nakon višegodišnjeg stažiranja, svojim diplomskim radom na temu turnog skijanja uskoro stiče najprestižnije stručno planinarsko zvanje – instruktor GSS-a.

Tu je i naš višedecenijski partner, alpinista i turni skijaš Adnan Bičakčić, u pratnji svojih sinova, instruktora skijanja i alpinističkih pripravnika Denisa i Alena. Posebno ističemo najmlađeg među nama, Alena Bičakčića, čija blistava sportska karijera daje novi kvalitet našoj školi – član juniorske skijaške reprezentacije BiH, najmlađi učesnik Olimpijskih igara za mlade u Lozani, Švicarska, sa nepunih 16 godina, a trenutno u intenzivnim pripremama za Svjetsko juniorsko prvenstvo, koje se održava u februaru u Šamoniju, Francuska. Koliko će biti bogat program ove kombinacije obuke i kvalitetnih tura, ponajbolje govori izbor fotografija sa naših ranijih početnih škola turnog skijanja. To je svakako i razlog zašto imamo i neke od ranijih polaznika ponovo u svojim redovima – jednostavno, prilika je to da neke od ozbiljnih tura ponovo dožive na najljepši i najsigurniji način, a usput se uvijek nešto novo nauči.

Škola počinje 13.januara sa okupljanjem u planinarskom domu Vrela na Visočici do 10,00 sati, a odvijaće se po slijedećem rasporedu:

1. vikend: 13/14.januar – Visočica – pl. dom Vrela – uvodno predavanje sa podjelom opreme, dvodnevna terenska obuka (Drstva – Veliko brdo – Subar) sa večernjim predavanjem

2. vikend: 20/21.januar – Prenj – smještaj Boračko jezero – dvodnevna terenska obuka sa usponima na dva prenjska masiva / vrha (Borašnica – Sivadija), večernje predavanje

3. vikend: 27/28.januar – Vran – Čvrsnica – pl. dom Masna luka – kombinovane skijaške ture sa usponima na Veliki Vran i Veliki Vilinac, večernje predavanje i podjela diploma

Programi su koncipirani po principu moguće podjele učesnika prema fizičkoj i tehničkoj spremi i iskustvu, tako da svi imaju optimalne mogućnosti za sudjelovanje i realizaciju najvećeg dijela svih programa.

Svi učesnici treba da posjeduju odgovarajuću turnoskijašku opremu i osnovnu alpinističku (dereze, cepin, kaciga). Organizator omogućava iznajmljivanje opreme za one koji ne posjeduju vlastitu, po cijeni 20 KM za jedan vikend (turnoskijaška oprema) i gratis alpinistička.

Cijena škole iznosi 200 KM. U cijenu nije uključen smještaj i ishrana, kao ni eventualni dodatni troškovi transporta. Informacije i prijave na kontakte kluba SCORPIO i na mob. 061 608 130 (Edin Durmo).

Rok za prijavu 05.januar ili do popune broja učesnika na školi.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno