Zločini

Potvrđeno: Zenička policija uhapsila odbjeglog zatvorenika Aleksu Micana

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Odbjegli zatvorenik KPZ Zenica Aleksa Mican koji je bio u bjekstvu nakon što se nije u predviđenom roku vratio sa dopusta, uhapšen je danas i priveden u prostorije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, potvrđeno je za Klix.ba.

Kako je za Klix.ba potvrdio direktor KPZ Zenica Rusmir Isak, Mican je uhapšen u jutarnjim satima.

“Odbjegli Aleksa Mican je uhapšen i priveden u prostorije MUP-a ZDK. Akcijom su koordinirali OSA, FUP, MUP ZDK i KPZ Zenica”, potvrdio je za Klix.ba direktor KPZ-a Zenica.

Brojne policijske snage od jučer su bile na terenu te su tragali za Micanom. Kako je Isak ranije izjavio, Mican je 2021. godine ostvario prava na dopuste te se već od ranije nalazio na slobodi.

“Dao sam nalog zapovjedniku i drugima da učestvuju u istražnim radnjama unutar zatvora kako bi se provjerilo kako je došlo do toga da ostvari pravo dopusta”, kazao je Isak.

Mican je 2004. godine ubio Senada Lepiricu i Adema Ćatića, radnike firme “IT Computers”, u stanu koji je unajmio u naselju Mojmilo, a zatim je ukrao pet laptopa. U radnike je ispalio 12 metaka. Osuđen je na 25 godina, a odslužio je 19 godina.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno