Zločini

Uhapšen odbjegli Aleksa Mican; Isak: Ne znam što mu je ovo trebalo

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Aleksa Mican, koji u zeničkom zatvoru služi 25-godišnju robiju zbog dvostrukog ubistva, a koji se nije vratio sa dopusta, nakon čega je za njim raspisana potjernica, uhapšen je.

Potvrdio je ovo Faktoru direktor Kazneno-popravnog zavoda (KPZ) Zenica Rusmir Isak.

Kako je kazao, Mican je uhapšen jutros u zajedničkoj akciji MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, Federalne uprave policije i Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH.

– On je trenutno u službenim prostorijama MUP-a ZDK-a, a nakon što oni završe svoj dio posla, bit će vraćen u KPZ – kazao nam je Isak.

Dodao je da će Mican, koji je pravo na dopuste ostvario 2021. godine, snositi posljedice zbog ovog čina.

– Ne znam zaista zašto mu je to trebalo – kazao je Isak, te dodao da će Micanu sada biti ukinute sve pogodnosti.

– Bit će prebačen u najgori paviljon, ja ću učiniti sve što je u mojoj moći da mu se sve moguće pogodnosti ukinu, kako mu ovo više ne bi palo na pamet.

Dodao je da će istražiti na osnovu čega je prošla uprava odobrila dopuste Micanu, ali i svim ostalim zatvorenicima u KPZ-u koji su to pravo ostvarili.

Mican je osuđen na 25 godina zatvora jer je 2004. godine ubio Senada Lepiricu i Adema Ćatića, radnike firme IT Computers, u stanu koji je unajmio u sarajevskom naselju Mojmilo. U radnike je ispalio 12 metaka. Potom je ukrao pet laptopa.

Od ukupne kazne odslužio je 19 godina.

Autor: faktor.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno