Sudske klupe

Potvrđena optužnica protiv Nijama Stupara

Kako “Avazov” portal saznaje Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu podiglo je optužnicu protiv pripadnika MUP-a Kantona Sarajevo, Nijama Stupara, a koji je tereti da je u Sarajevu reketario prosjakinju Sanelu Bacu. Ovu informaciju potvrdio nam je Alem Hamzić, portparol Tužilaštva Kantona Sarajevo koji je dodao je optužnicu potvrdio Općinsku sud.

Podsjetimo, pripadnici Odjeljenja za privredni kriminal Sektora kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo prije šest mjeseseci su uhapsili pripadnika Policijske stanice Stari Grad Nijama Stupara (32) iz Zenice, gdje je i nastanjen, zbog sumnje da je počinio krivična djela zloupotreba službenog položaja ili ovlasti i primanje dara i drugih oblika koristi. Policajac Stupar reketirao je prosjakinju Sanelu Bacu. Prosjakinja Sanela Baca Ona je svakog dana morala uplaćivati po 20 maraka na Stuparov račun za internetsko klađenje. Budući da je reketiranje trajalo duže vrijeme, Baca je odlučila sakupiti sve odreske od tiketa i prijaviti Stupara policiji.

Baca je, inače, postala poznata javnosti 2011. godine, kada je u emisiji “Slučajevi X” na Hayat TV-u prikazan snimak amputacije njene noge zbog problema koje je imala s drogom. Nakon završene kriminalističke obrade, Stupar je, uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima, predat na nadležnost tužiocu Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

AVAZ

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem