Sudske klupe

SIPA: u aprilu 372 poziva

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u aprilu 2015. godine registrirali su ukupno 372 poziva na telefonskoj liniji “Krimolovci”. Od građana je zaprimljeno 39 korisnih informacija o počinjenim ili planiranim krivičnim djelima i počiniocima, na osnovu kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko obavještajnih izvještaja.

Najveći broj informacija odnosio se na neovlašteni promet opojnim drogama i terorizam. Od ukupnog broja zaprimljenih informacija, 39 je zajedno sa izvještajima proslijeđeno na dalje postupanje nadležnim policijskim organima, a po četiri je postupala i SIPA.Također je pristiglo 39 povratnih informacija od nadležnih policijskih i drugih organa, koje su u vezi sa ranije dostavljenim informacijama zaprimljenim putem “Krimolovaca”.

Utvrđeno je da je postupanje po navedenim informacijama rezultiralo podnošenjem nadležnim tužilaštvima jednog izvještaja o počinjenom krivičnom djelu i jedne prekršajne prijave. Policijski službenici SIPA-e dali su 145 savjeta građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja “Krimolovci” – 080 020 505, saopćeno je iz SIPA-e.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem
Tagovi