Sudske klupe

Potvrđena nova optužnica: Zeničanka prijetila sugrađaninu preko Facebooka

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona, dana 04.05.2023. godine, podiglo je optužnicu protiv Salkić Esme zbog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti iz člana 183. Stav 1. KZ F BiH. Optužnica je u cijelosti potvrđena dana 08.05.2023. godine od strane sudije za prethodno saslušanje Općinskog suda u Zenici.

*Molimo Vas da pri čitanju informacija koje objavljuje Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona o predmetima u kojima su osobe osumnjičene ili optužene za krivična djela, imate u vidu presumpciju nevinosti iz clana 3. Zakona o krivičnom postupku F BiH u kojem je u stavu 1. definisano da se svako smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivnja.

Optužnica koja se nalazi u prilogu objave je anonimizirana u cilju zaštite oštećenih lica, svjedoka, službenih evidencija…

BOSNA I HERCEGOVINA FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE ZENIČKO-DOBOJSKI KANTON
KANTONALNO TUŽILAŠTVO-TUŽITELJSTVO ZENIČKO-DOBOJSKOG KANTONA Z E N I C A

Broj: T04 0 KT 0047910 22 Zenica, 04.05.2023.godine OPĆINSKI SUD U ZENICI

-Sudiji za prethodno saslušanje Z E N I C A

Na osnovu člana 45. stav 2. tačka i) u vezi sa članom 241. stav 1. Zakona o krivičnom postupku F BiH, p o d i ž e m

O P T U Ž N I C U

Protiv:

SALKIĆ ESME, 1957. godište, rođena u Zenici, neosuđivana ,

Što je:

Dana 05.12.2021. godine, na području grada Zenica, na društvenoj mreži „Facebook“ sa svog profila pod nazivom „Alema Delić“, na profil „E. S.“ koji koristi oštećeni E. S., poslala prijeteće poruke sadržaja:“ Pametan budi, poslala sam tvoju sliku, čuvaj se ti završit ćeš u kanalizaciji“, da bi nakon toga poslala i dvije fotografije pištolja sa svog profila na profil S.E., pa iako je znala i bila svjesna da će slanjem prijetećih poruka i fotografija izazvati uznemirenje i osjećaj ugroženosti kod oštećenog, što je i htjela, koje poruke su kod oštećenog S. E. izazvale osjećaj nesigurnosti, uznemirenja i straha za vlastiti život, dakle, ugrozila sigurnost osobe ozbiljnom prijetnjom da će napasti na život ili tijelo te osobe, čime je počinila krivično djelo ugrožavanje sigurnosti iz člana 183. stav 1. KZ F BiH.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno