Sudske klupe

Topčić polje: Sprečavao i napao policajce prilikom privođenja osobe koju je krio u kući

Tužilaštvo ZDK
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona, dana 06.06.2023.godine, podiglo je optužnicu protiv Hazić Fikreta zbog krivičnog djela sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje iz člana 358. Stav 3. a sve u vezi sa članom 28. KZ F BiH. Optužnica je u cijelosti potvrđena dana 08.06.2023. godine od strane sudije za prethodno saslušanje Općinskog suda u Zenici.

*Molimo Vas da pri čitanju informacija koje objavljuje Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona o predmetima u kojima su osobe osumnjičene ili optužene za krivična djela, imate u vidu presumpciju nevinosti iz clana 3. Zakona o krivičnom postupku F BiH u kojem je u stavu 1. definisano da se svako smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivnja.

Optužnica koja se nalazi u prilogu objave je anonimizirana u cilju zaštite oštećenih lica, svjedoka, službenih evidencija…

BOSNA I HERCEGOVINA FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE ZENIČKO-DOBOJSKI KANTON
KANTONALNO TUŽILAŠTVO-TUŽITELJSTVO ZENIČKO-DOBOJSKOG KANTONA

Broj: T04 0 KT 0052340 23 Zenica, 06.06.2023. godine
OPĆINSKOM SUDU U ZENICI -Sudiji za prethodno saslušanje- ZENICA
Na osnovu člana 45. stav 2. tačka i) u vezi sa članom 241. Zakona o krivičnom postupku F BiH, p o d i ž e m

O P T U Ž N I C U

Protiv:
Hazić Fikreta 1961. godište, rođen u Zenici, osuđivan,

što je,

dana 27.01.2023. godine u 21,25 sati, na području grada Zenica, u mjestu Topčić polje bb, ispred kuće koju koristi, svjestan svojih radnji što je i htio, pa je tako pokušao silom spriječiti službene osobe u obavljanju poslova javne sigurnosti F. Z., H. E. i B. A. u vršenju službene radnje lišenja slobode učinitelja krivičnog djela Ć. D. koji se nalazio u njegovoj kući, pa kada su policajci pokucali na vrata, isti je otvorio vrata, a zatim su pozvali Ć. D. da izađe vani, što je isti i učinio bez davanja bilo kakvog otpora, stavili su mu sredstva za vezivanje na ruke, da bi nakon toga Fikret vrijeđao i uputio prijetnje policijskim službenicima govoreći im: „Šta dirate momka bezveze, jebem vam mater, hajte mene vodite ako smijete, jebem vam pejgambera“, isti je upozoren više puta da ne ometa službenu radnju lišenja slobode, na što se oglušio i nastavio dalje da vrijeđa i prijeti govoreći: “Jebem vam mater, sve ću vas pobiti“, a zatim krenuo u pravcu policijskih službenika zauzimajući borbeni stav podignutih ruku i stisnutih pesnica u namjeri da ih spriječi u izvršenju službene radnje, zapinje za prag, pada, a zatim ustaje, nastavlja kretnju prema policajcima F.Z. i H. E. koji uz pomoć poluge pokušavaju ga savladati, ali on naglo načini trzaj svojim tijelom naprijed i sva trojica su pali zajedno na zemlju, nakon čega su ga stavili pod kontrolu i lišili slobode, čime je učinio krivično djelo sprečavanja službene osobe u vršenju službene radnje iz člana 358. stav 3. a sve u vezi sa članom 28. KZ F BiH.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno