Sudske klupe

Blatuša: Nakon “susreta na zebri” napao i tukao instruktoricu vožnje

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona, dana 05.06.2023.godine, podiglo je optužnicu protiv Hođić Armina zbog krivičnog djela nasilničko ponašanje iz člana 362. Stav 2. U vezi sa stavom 1. KZ F BiH. Optužnica je u cijelosti potvrđena dana 07.06.2023. godine od strane sudije za prethodno saslušanje Općinskog suda u Zenici.

*Molimo Vas da pri čitanju informacija koje objavljuje Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona o predmetima u kojima su osobe osumnjičene ili optužene za krivična djela, imate u vidu presumpciju nevinosti iz clana 3. Zakona o krivičnom postupku F BiH u kojem je u stavu 1. definisano da se svako smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivnja.

Optužnica koja se nalazi u prilogu objave je anonimizirana u cilju zaštite oštećenih lica, svjedoka, službenih evidencija…

BOSNA I HERCEGOVINA FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE ZENIČKO DOBOJSKI KANTON
KANTONALNO TUŽILAŠTVO-TUŽITELJSTVO ZENIČKO DOBOJSKOG KANTONA

Broj: T04 0 KT 0052393 23 Zenica, 05.06.2023. godine OPĆINSKOM SUDU U ZENICI ZENICA

Na osnovu člana 45. stav 2. tačka i) i člana 241. stav 1. Zakona o krivičnom postupku FBiH, podižem
O P T U Ž N I C U

Protiv:
Hođić Armina, zvani „Hodža“, 1982. godište, rođen u Zenici, neosuđivan,

Što je:

Dana 12.12.2022. godine, u Zenici u ulici Zije Dizdarevića bb, nasiljem, naročito drskim i bezobzirnim ponašanjem ugrozio građanski mir O. A., na način da je prišao sa desne strane vozila autoškole „Zenica“ koje je prethodno bilo u pokretu i koje se zaustavilo radi prelaska ulice njegove malodobne kćerke, pri čemu se obratio instruktorici O. A., koja se nalazila na mjestu suvozača, riječima:“Kurvo znaš li stati“, vrijeđajući je i psujući joj majku i oca, nakon čega je A. otvorila prozor od auta da objasni šta se desilo, da bi je u jednom trenutku pljunuo u lice, nakon čega se udaljio od vozila, te neposredno nakon toga u ulici Željeznička, kada je A. izašla iz vozila da mu sopšti da je pozvala policiju držeći u ruci mobilni telefon, nakon čega joj je Armin rukom izbio mobitel iz njene ruke koji je pao na tlo, a potom je uhvatio jednom rukom za vrat, a drugom rukom zadao nekoliko udaraca i to otvorenom pesnicom u predjelu lijeve strane lica, svjestan i znajući da zadavanjem udaraca na taj način može nanijeti A. povrede, što je i htio, nakon čega se udaljio u pravcu samoposluge „Best“ i dalje u nepoznatom pravcu, a od kojih udaraca je A. zadobila lake tjelesne povrede u vidu nagnječenja glave u području lica sa lijeve strane i stezanja vrata, Čime je počinio krivično djelo nasilničko ponašanje iz člana 362. stav 2. u vezi sa stavom 1. KZ FBiH.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno