Zenica

Potpisivanje Ugovora za održavanje lokalnih puteva i gradskih ulica za 2017./2018.

Podijeli ovu vijest:

U skladu sa usvojenim Planom zimske službe na teritoriji grada Zenice za održavanje lokalnih puteva i gradskih ulica za 2017/2018.-tu godinu danas je u Gradskoj upravi upriličeno potpisivanje Ugovora sa izvođačem radova.

Ugovor su potpisali u ime Grada Zenica gradonačelnik Fuad Kasumović a za izvođača radova direktor PD “Komgrad-Ze” d.o.o. Zenica Muhamed Šibonjić. Izvođač se Ugovorom obavezao da u periodu od 15.11.2017. do 15.03.2018. godine izvrši usluge na održavanju prohodnosti puteva u cjelosti prema Programu zimske službe na lokalnim i nekategorisanim putevima grada Zenica.
Prema riječima Sabire Helvide, pomoćnice Gradonačelnika u Službi za ekologiju, komunalne i inspekcijske poslove ova Služba je u saradnji sa Javnim preduzećem za prostorno planiranje i uređenje grada “Zenica” d.o.o. Zenica izradila Program zimske službe koji definiše uslove zimskog održavanja.

Grad Zenica je za ove poslove za period 15.11.2017. – 31.12.2018. godine u Budžetu osigurao 333.000,00 KM. Za sezonu 2017/2018-ta godina predviđeno je održavanje 288 km lokalnih i nekategorisanih puteva a kada su u pitanju gradske ulice 122 km kolovoza i 52 km trotoara.

Program rada zimske službe je definisao nadležnosti Službe, izvođača radova i nadzornog tijela u dijelu koji se tiče zakonskih procedura o ovoj oblasti.
Važno je napomenuti da u slučaju visine snježnog pokrivača preko 50 cm ingerencije Službe i Gradske uprave se prenose na Štab civilne zaštite Grada Zenica što se smatra elementarnom nepogodom.

“Kao što vidite odgovaramo svim izazovima i zadacima koji su stavljeni pred Grad Zenica. Tražim od izvođača radova da održavanje bude za 10% bolje i kvalitetnije nego prethodnih godina kako bi građani bili sigurni i zadovoljni”, kazao je gradonačelnik Kasumović.

Predstavnici izvođača radova Muhamed Šibonjić i Almas Porča, član Uprave Alba Zenica preduzeća koje održava gradske ulice su ovom prilikom napomenuli da su na vrijeme osigurali potreban materijal za održavanje i da sezonu dočekuju spremno. Dodali su da će učiniti sve da ispune zahtjeve kako Gradonačelnika tako i građana o poboljšanju usluga koje pružaju.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno