Info

Potpisani sporazumi o saradnji u Novom Pazaru

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Potpisani sporazumi o saradnji u Novom Pazaru- Delegacija Asocijacije Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica i Zeničko-dobojskog kantona je tokom posjete (2-3 juli),Novom Pazaru u Republici Srbiji učestvovala u organizaciji manifestacije „“Dani sjećanja na genocid u Srebrenici“, gdje su obavili veliki broj protokolarnih sastanaka i radnih sastanaka sa predstavnicima Bošnjačkog nacionalnog vijeća i Grada Novog Pazara.

U subotu 02.07.2016 u sjedištu Bošnjačkog nacionalnog vijeća u Novom Pazaru potpisana su dva važna sporazuma o saradnji.

Prvi sporazum o saradnji potpisan je između Asocijacije Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica i Bošnjačkog nacionalnog vijeća. Ovim sporazumom utvrđen je konsultativno-participativni status Asocijacije Mostovi Prijateljstva u Bošnjačkom nacionalnom vijeću. Sporazum su potpisali u ime Mostova Prijateljstva predsjednik Jasmin Imamović i predsjednik dr.Sulejman Ugljanin u ime Bošnjačkog nacionalnog vijeća.

Drugi sporazum je potpisan između Bošnjačkog nacionalnog vijeća i ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK. Sporazum su potpisali ministar Mensur Sinanović ( ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta ZDK) i dr.Sulejman Ugljanin ( Bošnjačko nacionalno vijeće). Sporazumom se definiše saradnja iz oblasti obrazovanja, nauke,bosanskog jezika, kulture, edukacije, mladih.

Sporazum je potpisan pred velikim brojem zvanica u sjedištu BNV ( načelnik općine Sjenica, Tutin, direktori škola sa područja Sandžaka, predstavnici drugih obrazovnih institucija.

Press služba Mostova Prijateljstva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno