Košarka

Potpisan sporazum o saradnji KŽK Čelik i OKK Zenica, višestruka korist za zeničku košarku

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Potpisan sporazum o saradnji KŽK Čelik i OKK Zenica, višestruka korist za zeničku košarku – U press salonu gradske Arene  održana je konferencija za medije KŽK Čelik iz Zenice. Teme ove press konferencije su bile: Rezime sezone u 2019.godini, te potpisivanje sporazuma o saradnji sa OKK Zenica.

Prisutnim novinarima obratili su se Senaida Tabić, predsjednica uprave kluba KŽK Čelik i Haris Milak ispred OKK Zenica. Moderator je bio Jasmin Kovačević PR KŽK Čelik.

Inače, Zeničanke su višestruke prvakinje i osvajačice Kupa BiH, a ovaj klub iznjedrio je dosta reprezentativki BiH u više kategorija.

Prisutnim se prvo obratila predsjednica kluba, Senaida Tabić, istakavši zadovoljstvo rezultatima kluba u ovoj sezoni, ali i dogovoru o saradnji sa OKK Zenica.

-Prošlu sezonu smo završili na sedmom mjestu, a novu smo počeli i boljim rezultatima. Trenutno smo na trećem mjestu, a cilj nam je da do kraja sezone budemo među prve četiri ekipe. Klub je juče proslavio 21. rođendan, a tim povodom posjetili smo naše mlađe selekcije, te im uručili novogodišnje skromne poklone. Ove subote igramo protiv ŽKK Mladi Krajišnik, nadam se da ćemo ovu godinu zaokružiti pobjedom i učvrstiti mjesto u vrhu tabele -, kazala je Tabić, te s ponosom ističe da je ove godine pokrenuta i škola košarke za djevojčice u kojoj je 50-ak djevojčica sa kojima rade treneri Aldijana  Iriškić i Nedžad Mulić.

Predsjednica Čelika osvrnula se i na saradnju s OKK Zenica, koja će sigurno imati veliku korist za zeničku žensku košarku u budućnosti.

-Želimo da zajednički iznjedrimo što veći broj djevojčica koje će kasnije moći nastupati i u većim uzrasnim kategorijama. Drago nam je što ćemo sarađivati s gospodinom Behudinom Bajgorićem, kroz čije ruke su prošle mnogobrojne reprezentativke BiH i on je čovjek, koji sigurno zna prepoznati talenat i usmjeriti ga dalje na pravi način -, istakla je Tabić.

Inače, kako je danas kazano na pressu, ovaj projekat je planiran u dva olimpijska ciklusa na čijem čelu će biti prof. dr. Behudin Bajgorić kao koordinator svih omladinskih selekcija. Cilj je razvoj omladinskog pogona i jačanje ženske košarke u našem gradu. Pored prof. Bajgorića treneri u omladinskom pogonu su Aldijana Iriškić, Nedžad Mulić i Haris Milak.

Ispred OKK Zenica, u odsustvu Behudina Bajgorića, medijima se obratio mladi trener Haris Milak, koji već 11 godina radi u ovom klubu sa Bajgorićem.

-Nama iz OKK Zenica predstavlja veliku čast što je tako veliki zenički brend, kao što je KŽK Čelik, ukazao nam povjerenje da budemo dio ovog projekta, a na zadovoljstvo zeničkih djevojčica. To nam je i bio fokus. Naš klub je ostvario brojne uspjehe i drago mi je što smo uspostavili ovu saradnju. Oduševljen sam ovim projektom, jer mi je kao rođenom Zeničaninu drago da se stvara jedna zenička priča, gdje će domaće snage dobiti šansu -, rekao je Milak.

Na kraju je kazano je da KŽK Čelik ove subote u 18 sati, igra utakmicu  10. kola Prvenstva BiH, u gradskoj Areni “Husejin Smajlović” u Zenici protiv ekipe ŽKK Mladi Krajišnik iz Banja Luke, koji je nakon uvažene žalbe vraćena u takmičenje nakon nedavnog isključenja iz takmičenja (Link: https://www.zenicablog.com/zkk-mladi-krajisnik-vracen-u-prvenstveno-takmicenje-lige-12-bih-ove-subote-gostuje-u-zenici/ ).

Iz KŽK Čelik pozivaju sve ljubitelje košarke da ih podrže u što većem broju na ovoj utakmici, kako bi ovu godinu završili pobjedom, ali i uveličali 21. godinu postojanja kluba.

Nakon press konferencije uručene su zahvalnice, te druženje sa novinarima, sponzorima i prijateljima kluba u ugostiteljskom objektu „Cooltura“.

Tekst i foto

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno