Košarka

ŽKK Mladi Krajišnik vraćen u prvenstveno takmičenje Lige 12 BiH – Ove subote gostuje u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

ŽKK Mladi Krajišnik vraćen u prvenstveno takmičenje Lige 12 BiH – Ove subote gostuje u Zenici – Ženski košarkaški klub Mladi Krajišnik iz Banja Luke će ponovo nastupati u prvenstvu Bosne i Hercegovine i to nakon što je nedavno bio izbačen iz takmičenja!

Podsjetimo da je banjalučki klub odlukom komesara prvenstva Siniše Jakovljevića s početka decembra 2019.godine bio isključen iz takmičenja, jer nije odigrao dvije utakmice zbog neuplaćenih obaveza prema Košarkaškom savezu BiH. O tome smo pisali na linku: https://www.zenicablog.com/zkk-mladi-krajisnik-iskljucen-iz-prvenstva-bih-u-zenskoj-kosarkaskoj-ligi/.

Upravni odbor KS BiH je usvojio žalbu Mladog Krajišnika na odluku Takmičarske komisije, koji je prethodno platio dio dugovanja prema KS BiH.

-Na adrese klubova je sada stigao bilten komesara u kojem se navodi da je od generalnog sekretara KSBiH stiglo obavještenje da su organi KSBiH donijeli odluku da se Mladi Krajišnik vraća u redovno prvenstveno takmičenje, a da će tri zaostale utakmice odigrati u terminima između dva redovna kola. Navodno, većina od ostalih 11 klubova nisu bili za povratak banjalučke ekipe u ligu -, saopštili su na basket.ba.

Shodno novoj Odluci, ŽKK Mladi Krajišnik će ove subote, 28.12.2019.godine, gostovati u Zenici kod KŽK Čelik uokviru redovnog 10.kola bh. košarkaške Lige 12. Utakmica je na rasporedu u 18:00 sati u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“.

E.Imamović

Foto arhiva

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno