Zabava Zenica

Odabrani pobjednici nagradne igre “Nacrtaj Bellu, osvoji nagradu”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nakon što je prije tri sedmice objavila poziv djeci i pozvala ih za učešće u nagradnoj igri „Nacrtaj Bellu, osvoji nagradu“, spisatelica Ajna Dedić objavila je sretne dobitnike likovnog takmičenja.

Naime, ovom kampanjom Dedić je željela dati svoj doprinos podizanju svijesti o značajnu pravilnog pristupa svim životinjama, a naročito psećim rasama koje su u narodu prozvane kao opasne.

Kako je pojasnila, cilj je bio da djeca nauče da ne postoje opasni psi, nego psi koji su došli u ruke opasnih i loših ljudi koji ih pogrešno i loše odgajaju, te zbog toga bivaju ozloglašeni i imaju loše ponašanje.

Slogan nagradne igre je „NE POSTOJE LOŠI PSI, NEGO LOŠI VLASNICI“ i svi učesnici su na crtežu psa stafforda, Belle trebali napisati ovaj slogan. Pravo učešća su imala djeca iz cijele BiH do 15 godina starosti, a na adresu Polonica ART stigla su 63 crteža od.

Sretni dobitnici su:

  1. Anja Pojskić
  2. Aida Avdić
  3. Ema Pojskić

ali će utješne nagrade osvojiti i

  1. Adela Mahmić
  2. Lana Fetić
  3. Zana FEtić
  4. Amer Bolić
  5. Kevser Karić
  6. Gabrijela Marković
  7. Ivan Taraba
  8. Amra Omić
  9. Rejjan i –
  10. Sajra Mujaković

 

-„Čestitam svim učesnicima i zaista je bilo teško odabrati samo tri crteža jer su svi predivni tako da sam odlučila nagraditi 13 učesnika, drugačije jednostavno nije moglo. Moram reći da je za prvi presudila dodatna poruka: „Hajde da se igramo“ jer je djevojčica pokazala da je shvatila smisao ove nagradne igre i stafforda Bellu prikazala kao razigranog psa. Za drugo mjesto presudni su bili detalji i odlično umjetničko umijeće kao i sličnost Belli, a treći crtež nas je oduševio zbog cvjetića na Bellinoj glavi i cvijeta koji drži u ustima čime je dočarano da su psi nježne dobrice i presretna sam što je ostvaren cilj, a to je da su djeca shvatila da ne postoje loši psi, nego loši vlasnici i da su o tome razgovarali sa roditeljima ali i meni slali brojne poruke na ovu temu. Uskoro ćemo se opet igrati i nagrađivati“ – poručila je Dedić.

U galeriji ispod pogledajte samo neke od crteža:



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno