Ljudi

Posljednji oproštaj od Ekrema Kahrimana

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Posljednji oproštaj od Ekrema Kahrimana – Porodica, brojni prijatelji, radne i stranačke kolege, te veliki broj građana Zenice, oprostili su se danas od Ekrema Kahrimana, dugogodišnjeg direktora Javnog preduzeća Vodovod i kanalizacija Zenica, koji je preminuo u utorak u 67-oj godini života.

Rođen je u Topčić polju, a zvanje diplomiranog inženjera mašinstva stekao je na Univerzitetu u Sarajevu. Visoke rukovodne funkcije obavljao je u Željezari Zenica i Rudniku mrkog uglja Zenica. Vrhunac karijere bilo mu je rukovođenje zeničkim ViK-om koji je prerastao u jedno od najuspješnijih komunalnih preduzeća, ne samo u Zenici, nego i regionu.

Njegova poslovna vizija i predani rad, kako je rečeno na današnjoj komemoraciji, Zeničanima su pružili najjeftiniju i najkvalitetniju vodu u državi, a brojni projekti koje je pokrenuo zainteresovali su i međunarodne finansijere. O djelu Ekrema Kahrimana, na komemorativnom skupu su govorili Selim Babić, iz Udruženja komunalne privrede FBiH, Mubina Salkić iz ViK-a Zenica i Alija Redžić, dobitnik priznanja “Zlatni ljiljan”.

Dženaza Ekremu Kahrimanu je ispred Čaršijske džamije u Zenici, a ukop obavljen na mezarju u Topčić polju.     (D.T. RTVZE)

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno