Ljudi

Posljednji oproštaj od novinara Esada Hećimovića

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Posljednji oproštaj od novinara Esada Hećimovića – U velikoj sali Gradskog vijeća Zenice održana je komemoracija zeničkom novinaru Esadu Hećimoviću, koji je nakon duge bolesti preminuo u nedjelju, u 54. godini. Na komemoraciji je prisustvovao veliki broj prijatelja, radnih kolega, novinara iz cijele Bosne i Hercegovina, te članova porodice.

Prisutnima su se obratili Esadove kolege, saradnici i prijatelji, Amarildo Gutić, Nedžad Latić, Vildana Selimbegović, Rasim Pavica, te Gordana Ristović-Muslija. Esad je tokom svoje karijere radio za Večernje Novosti, Ljiljan, Oslobođenje,. BH Dane, a smrt ga je zatekla na mjestu urednika informativnog programa OBN-a.

Esad je autor nekoliko knjiga, od onog o progonu i stradanju Bošnjaka Prijedora, do učešća arapskih vojnika u bh. Armiji. Jedan je od utemeljitelja i prvih šefova press centra Armije BiH u Zenici… Iako se godinama borio sa karcinomom, neumorno je pripremao nova djela.

Dženaza rahmetli Hećimoviću obavljena je poslije ikindija-namaza ispred Čaršijske džamije, a ukop i posljednji ispraćaj obavljeni na Gradskom groblju Prašnice.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno