Info

Posjete bibliotekara

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Direktor Nacionalne i univerzitetske biblioteke BiH (NUBBiH) Ismet Ovčina, direktor Opće biblioteke Zenica Midhat Kasap i direktor Opće biblioteke Tešanj Esmir Bašić posjetili su nekoliko biblioteka u Zeničko-dobojskom kantonu i Republici Srpskoj, saopćio je NUB BiH.
Tokom posjete Narodnoj biblioteci Doboj, čiji je objekat i knjižni fond značajno oštećen tokom prošlogodišnjih poplava i koja je u fazi sanacije i adaptacije prostora, te rekonstrukcije uništene bibliotečke građe, susreli su se sa direktoricom NB Doboj Slavicom Gostimirović i njenim saradnicima i darovali nekoliko paketa knjiga.
Gostimirović je zahvalila kolegama na solidarnosti uz želju za profesionalnom saradnjom i nadu da se realiziraju zajednički projekti, a posebno oni koji se odnose na rekonstrukciju i zaštitu zavičajnih zbirki i ukupne pisane kulturne baštine, te o prednostima automatizirane obrade knjižnog fonda.
Direktori Ovčina, Kasap i Bašić zatim su posjetili Osnovnu školu “Dositej Obradović” u Blatnici (Opština Teslić), u kojoj je bila upriličena Svetosavska školska proslava.
Direktor škole Miladin Gotovac uz izraze zahvalnosti, primio je knjige, koje su direktori darovali biblioteci OŠ “Dositej Obradović”.
U novoutemeljenoj JU Opća knjižnica Usora, kolege iz Sarajeva, Zenice i Tešnja primila je ravnateljica knjižnice Daliborka Brković i informisala ih o već realiziranim i planiranim projektima.
I ovom prilikom gosti su darovali knjige, koje će, kako je kazala Brković, obogatiti fond ove mlade knjižnice.
U kratkoj posjeti JU Opća biblioteka Žepče, koja je također tokom prošlogodišnjih poplava pretrpjela oštećenja objekta i knjižnog fonda, Ovčinu, Kasapa i Bašića, primila je ravnateljica biblioteke Sabina Maličbegović.
Gosti su i ovoj biblioteci darovali knjige, saopćeno je.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno