Info

Krajnji rok za izdavanje licenci 15. 04.

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Vijeće ministara BiH upoznato je sa zahtjevom Vlade Republike Srpske za rješavanje spornih pitanja o uslovima za izdavanje licenci i kvalifikacijskih kartica vozača i podržalo zaključke donesene na današnjem sastanku ministra komunikacija i prometa BiH Damira Hadžića s ministrom prometa i veza Republike Srpske i predstavnicima resornog federalnog ministarstva.

Prisutni na sastanku s ministrom Hadžićem jednoglasno su zaključili da je postojeći Pravilnik o uslovima za izdavanje licenci i kvalifikacijskih kartica vozača (“Službeni glasnik BiH”, broj 77/14) donesen u skladu sa Zakonom o međunarodnom i međuentitetskom cestovnom prijevozu, iz 2001. godine, i u zakonitoj proceduri, te ostaje na snazi, izuzev roka za izdavanje licenci, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Uzimajući u obzir sve okolnosti nastale nakon stupanja na snagu Pravilnika, ostavlja se rok od 90 dana (do 15. aprila 2015. godine) kao konačan rok za okončanje postupka izdavanja licenci Ministarstva komunikacija i prometa BiH.

Praktično, do tada će važiti ranije izdane licence na svim nivoima u BiH, s tim da je krajnji rok za predaju zahtjeva na državnom nivou za izdavanje licenci i kvalifikacijskih kartica vozača do 5. aprila 2015. godine, jer će od 15. aprila 2015. godine isključivo važiti licence izdate na državnom nivou.

Ministarstvo komunikacija i prometa će formirati radnu grupu sastavljenu od predstavnika ovog ministarstva, entitetskih ministarstava i privrednih komora te Brčko Distrikta BiH, sa zadatkom analiziranja i eventualne potrebe izmjena i dopuna Pravilnika o uslovima za izdavanje licenci i kvalifikacijskih kartica vozača, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno