Info

Konvertovati kredite iz švicarskog franka u euro

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Guverner Centralne banke BiH Kemal Kozarić rekao je da će Valutnom odboru BiH predložiti da usvoji zaključak i pozove Hipo banku da konvertuje kredite iz švicarskog franka u euro, i to po kursu i kamati na dan podizanja kredita.

Članovi Udruženja korisnika kredita u švicarskim francima “Švicarac” razgovarali su danas u Sarajevu sa Kozarićem o svojim problemima.

Predsjednik ovog udruženja Kemal Duraković najavio je masovne tužbe građana koji imaju kredite vezane za franak, ukoliko se Hipo banka ogluši o taj zahtjev, prenosi BH Radio.

On je ranije upozorio da je situacija ozbiljna, jer pristižu rate koje su skoro dvostruko veće od onoga što je dogovoreno prilikom podizanja kredita.

– Građani koji su zaduženi nemaju novca da vraćaju tako visoke iznose. Pozivi iz banaka korisnicima i žirantima ne prestaju, a to su pritisci, ucjene, prijetnje…- rekao je Duraković.

Zaduženi građani traže da im se omogući da vrate iznos za koji su se zadužili prilikom podizanja kredita.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno