Ljudi

Posjeta delegacije NK Čelik: Alen Talić, momak ČELIČNOG srca!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Nogometni klub Čelik Zenica iskoristio je slobodno vrijeme da posjeti mladića iz Zenice, Alena Talića, koji je rođen sa Dišen mišićnom distrofijom, a posljednje četiri godine živi u kućnim uslovima uz pomoć respiratora. Život na respiratoru, u krevetu, ograničenog kretanja i funkcionisanja, ali uz istinske prijatelje i porodicu koja je najveća podrška u vremenu koje ostaje iza, ali i u danima koji dolaze, život je Alena Talića, koji često svoja iskustva prenosi i na papir.
Alen je jedan od rijetkih u Bosni i Hercegovini koji je uspio da napusti bolničke zidove u ovakvom stanju. Pored svih poteškoća i problema s kojima se bori cijeli svoj život, on je završio osnovnu i srednju školu. Alen prije svega smatra da je potrebno informisati društvo i više govoriti o ovim problemima, kao i osobama sa invaliditetom. S nevjerovatnom ljubavlju o Alenu se brinu njegova sestra Ajla, majka Sabina i otac Edin. Edin sina od milja zove Google. Jednostavno, Alen ima nevjerovatnu memoriju, razumije se u mnogo toga, govori engleski, zna se služiti italijanskim i brži je od pomenutog pretraživača kada nešto treba da se provjeri.
U razgovoru sa Alenom i njegovim roditeljima saznali smo da Alen ima brojna interesovanja, te želja mu je da postane pisac sa objavljenim djelima. Ideje za tri romana na kojima je počeo raditi još su u fazi razvijanja, a manjim dijelom su i napisani. Piše i pjesme, pa u budućnosti ima u vidu i zbirku poezije. Alen izučava i grafički dizajn, poznaje rad u Adobe Illustratoru i Photoshopu. Također, mnogo voli muziku i skuplja vinyl LP ploče, a igra i kvizove. Redovno prati fudbal, odličan je u Fantasy PL, najdraži klub u Engleskoj mu je Arsenal, te prati sva dešavanja u svijetu. NK Čelik Zenica mu je poklonio prigodan poklon u vidu rekvizita našeg kluba koji će sigurno krasiti njegovu sobu, jer Alen je Čelik!
Na kraju možemo reći da su nas Alen i njegova porodica naučili da je tim uvijek jači od pojedinca. Oni, zaista, pokazuju čitavom svijetu pravi recept za slavljenje života.
NK Čelik


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno