Zenica

Posjeta delegacije iz Pečuha KBZ

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Posjeta delegacije iz Pečuha KBZ – U srijedu 17. aprila 2017. godine JU Kantonalnu bolnicu Zenica je posjetila delegacija Univerziteta i Kliničkog centra iz Pečuha (Mađarska) u sklopu zvanične posjete Univerzitetu, gdje je potpisan sporazum o saradnji dva Univerziteta. JU KBZ su posjetili: direktor Kliničkog centra u Pečuhu gdin Tamaš Desci i prodekan Medicinskog fakulteta gdin Ištvan Silard. Uz delegaciju, sastanku su prisustvovali i dekan Medicinskog fakuletat u Zenici doc.dr sci Harun Hodžić i v.asist Mirza Oruč MA.

Riječi dobrodošlice gostima je uputio pomoćnik direktora za medicinska pitanja JU Kantonalna bolnica Zenica Spahić dr Kasim, a susretu su prisustvovali i prof. dr. Salem Alajbegović, šef odjeljanja dijabetologije i endokrinologije, doc.dr.med.sci prim. Alma Mekić Abazović, načelnica Službe za onkologiju i doc dr med sci Anhel Koluh, šef operativnog odjeljenja u Službi za hirurške bolesti JU Kantonalna bolnica Zenica.

U toku radnog sastanka razgovarano je o mogućnostima buduće saradnje, posebno u oblasti edukacije, razmjene iskustava, naučno istraživačkom radu i sporazumu o istom između dvije bolnice koji se planira potpisati početkom septembra u uzvratnoj posjeti Pečuhu.

kbze.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno