Zenica

Obilježena 25. godišnjica 303. Viteške brigade

Obilježena 25. godišnjica 303. Viteške brigade – Prigodnim programom danas je obilježena 25. godišnjica formiranja Prve zeničke- 303. viteške brigade Armije Republike BiH i Željezarskog bataljona.

Starješine i borci Tristotreće, koja je do formiranja Trećeg korpusa zapravo bila Prva brigada Zenica, uz učenike srednjih zeničkih škola i predstavnike vlasti, prisjetili su se zeničkih heroja koji su u odbranu slobode i nezavisnosti Bosne i Hercegovine, u periodu od 1992. do 1995. godine ugradili najvrijednije što su imali- svoje živote.

Brojne delegacije položile su cvijeće na spomen- obilježje u parku kod direkcije Željezare, proučile Fatihu i minutom šutnje odata je počast za 396 pripadnika Željezarskog bataljona, za 218 poginulih pripadnika Trostotreće i sve ostale poginule i umrle branioce BiH.

„Danas oživljavamo prošlost s ciljem odavanja počasti braniocima, najboljim sinovima BiH, koje ne smijemo nikada zaboraviti, jer bez njih ne bi bilo ni BiH, poručeno je sa ovog skupa, uz čitanje zapisa sa stećka i recital o Bosni.

(S.G.)
rtvze.ba

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem

VIDEO: Zenica – Jutro u “čeličnom gradu”

PRETPLATITE SE NA BOSNIA VIDEO YOUTUBE KANAL KLIKOM NA: